Törökországi street food fesztiválra készülnek a Corvin diákjai

Az Erasmus+ program projektindítóját a napokban Szicíliában tartották. Áprilisban Vásárhelyre jönnek az olasz, román és török diákok és tanáraik.

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium három másik ország középiskolájával, illetve szakképző intézményével együtt vesz részt az Erasmus+ program Cultural Meeting in Street Delicacies című (Erasmus + 2024-1-TR01-KA210-VET- 000252586 azonosítójú) projektjében.

A projekt témája – utcai ízek, utcai finomságok – tág teret enged a fantáziának, kreativitásnak, a különböző konyhai technológiák, szakmai fogások megismerésének, és emellett a különböző kultúrák találkozójának. A résztvevő partnerek: az I. I. S. „Danilo Dolci” középiskola a szicíliai Partinico városából, a Konak Nevvar Salih középiskola Izmirből, Törökországból, a VET Center Romania Sepsiszentgyörgyről, és a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium.

Előkészítették a programsorozatot

A partnerek képviselői az elmúlt héten tartották projektindító megbeszélésüket Partinicoban. A következő találkozóra április első hetében Hódmezővásárhelyre érkeznek az olasz, török, és román tanulók kísérő tanáraikkal, majd még egy olaszországi programot követően a projekt egy nagyszabású „street food” fesztivállal zárul Törökországban – számolt be a programról Szani Marianna.

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!