Kategória
Gasztro
Két év után újra megrendezik az Oktoberfestet
A 200 éves múltra visszatekintő rendezvény életében eddig csak a háborús idők okoztak hosszabb szüneteket.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Még mindig megosztó a közétkeztetés minősége a városban
A mai közgyűlésen beszámolt a Prizma-Food Kft. a hódmezővásárhelyi közétkeztetésről. Vannak akik szerint most már megfelelőek az ételek, mások elégedetlenek. Hogy elég-e az adagok mérete, az is vita tárgya volt.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A húsvéti asztalra: a disznóhús tökéletes alternatívája a szárnyas
Persze a hagyományos húsvéti asztalon remekül mutat a parasztsonka, de van amikor a diéta, vagy a különböző ételérzékenységek nem engedik. Kinézetre nagyon hasonló a pulykából vagy a csirkéből készült kötözött sonka a disznóéhoz, annyi…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Aranyérmet hoztak haza a Corvinosok Szolnokról
A Pelikán Kupa nevű országos szakmai versenyen immár hagyományosan részt vesznek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola tanulói. Mindig szép eredményekkel térnek haza, így ebben az évben is…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Hódmezővásárhely az a város, ahol mindenből tudnak pörköltet főzni
Kolbász, tepertő, sonka- az Alföldön élőknek különleges jelentőséggel bíró ételek. A sertéshús népszerűsége nem csökken Vásárhelyen, egy finoman elkészített szaftos csülök után az egész család megnyalja mind a tíz ujját. Nem kell messzire…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Horváth Vivien tortája is bejutott az első négybe a Csongrád-Csanád Megye Tortája versenyen
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat június 4-én, a megye névváltoztatásának első évfordulójára hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt, melynek első fordulójára a Szegedi Dóm Látogatóközpont Konferencia termében került…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Új bútorokat kapott a Cseresnyés kollégium menzája
Az önkormányzat saját forrásból 115 asztalt és 460 széket vásárolt, mintegy 10,3 millió forint értékben.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A városházán tesztelték a közétkeztetést
A Prizma Food Kft. jóvoltából 2022. január elejétől napi két adag menüt kapnak a hivatalban. Ezeket a különböző munkacsoportok kóstolják és véleményezik, minősített szempontrendszer segítségével. A levesek 80.8%-os, míg a főételek 81.2%-os…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Közétkeztetés: februárban szülői kóstolót tartanak
A héten a hódmezővásárhelyi városvezetés összehívta a közétkeztetést ellátó cég vezetőit és a közétkeztetést igénybe vevő önkormányzati fenntartású intézmények vezetőit egy gyors helyzetértékelésre, a vitatott kérdések átbeszélésére. Erről…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Gyöngyösi a közétkeztetésről: a sótartalmat EMMI rendelet szabályozza
Ő maga is érintett, hiszen három gyermeke is étkezik napi háromszor helyi közintézményekben.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!