Kategória
Gasztro
A húsvéti asztalra: a disznóhús tökéletes alternatívája a szárnyas
Persze a hagyományos húsvéti asztalon remekül mutat a parasztsonka, de van amikor a diéta, vagy a különböző ételérzékenységek nem engedik. Kinézetre nagyon hasonló a pulykából vagy a csirkéből készült kötözött sonka a disznóéhoz, annyi!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Aranyérmet hoztak haza a Corvinosok Szolnokról
A Pelikán Kupa nevű országos szakmai versenyen immár hagyományosan részt vesznek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola tanulói. Mindig szép eredményekkel térnek haza, így ebben az évben is…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Hódmezővásárhely az a város, ahol mindenből tudnak pörköltet főzni
Kolbász, tepertő, sonka- az Alföldön élőknek különleges jelentőséggel bíró ételek. A sertéshús népszerűsége nem csökken Vásárhelyen, egy finoman elkészített szaftos csülök után az egész család megnyalja mind a tíz ujját. Nem kell messzire!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Horváth Vivien tortája is bejutott az első négybe a Csongrád-Csanád Megye Tortája versenyen
A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat június 4-én, a megye névváltoztatásának első évfordulójára hirdette meg a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt, melynek első fordulójára a Szegedi Dóm Látogatóközpont Konferencia termében került!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Új bútorokat kapott a Cseresnyés kollégium menzája
Az önkormányzat saját forrásból 115 asztalt és 460 széket vásárolt, mintegy 10,3 millió forint értékben.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A városházán tesztelték a közétkeztetést
A Prizma Food Kft. jóvoltából 2022. január elejétől napi két adag menüt kapnak a hivatalban. Ezeket a különböző munkacsoportok kóstolják és véleményezik, minősített szempontrendszer segítségével. A levesek 80.8%-os, míg a főételek 81.2%-os…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Közétkeztetés: februárban szülői kóstolót tartanak
A héten a hódmezővásárhelyi városvezetés összehívta a közétkeztetést ellátó cég vezetőit és a közétkeztetést igénybe vevő önkormányzati fenntartású intézmények vezetőit egy gyors helyzetértékelésre, a vitatott kérdések átbeszélésére. Erről…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Gyöngyösi a közétkeztetésről: a sótartalmat EMMI rendelet szabályozza
Ő maga is érintett, hiszen három gyermeke is étkezik napi háromszor helyi közintézményekben.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Valójában még hónapokig fogyaszthatóak a ,,lejárt” élelmiszerek
Hiánypótló ajánlást állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Maradék nélkül c. programjukban felhívják a figyelmet, a minőségmegőrzési idő a tartósabb termékeken szerepel, így lejárta nem feltétlenül jelenti…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Limara mindig hagyományos karácsonyi menüt készít, némi pikantériával (A cikk végén az Ön menüjére…
A makói gasztroblogger, Tóthné Libor Mária idén is vendégül látja népes családját. Már hetek óta készül és a konyhában tölti minden idejét, de elfoglaltságai mellett is interjút tudott adni a Hódpress-nek, hogy segítsen a háziasszonyoknak!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!