Kategória
Gasztro
A magyaros sós töltött kürtőskalács az Év Strandétele
A győztes a mindig édesnek hitt kürtős kalács műfaját forradalmasítja sós változatokkal
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A megoldást kínálja nyertes desszertjével a vásárhelyi Benczur Sándor mestercukrász
Széchenyi István születésének 230. évfordulójára rendezett versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület. A vásárhelyi kiváló cukrásznak négy napja maradt a felkészülésre, mert nem volt benne biztos, hogy el akar indulni a versenyen. Végül a!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Balatonfüredi cukrászé lett idén az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte az Év fagylaltja vándorkupát és az aranyérmet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén - jelentették be a szervezők kedden!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Hódmezővásárhelyi a világ első „Rubik-kocka” dinnyéje
Pap Robi idén is hatalmasat alkotott dinnyéből. Az elmúlt években kocka, dobókocka, most pedig "Rubik-kocka" dinnyét készített, úgy tudni, a világon elsőként. A hódmezővásárhelyi termelő mindig várja a vásárlókat valami különlegességgel,!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Főzőverseny lesz a Mártélyi Kavalkádon
Augusztus 7-én a mártélyi halkultúra felkutatását felhasználva lehet elkészíteni a finomabbnál finomabb ételeket a helyszínen, nevezni még mindig lehet.
A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú!-->!-->!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A szokásos reggeli kávé meghosszabbíthatja az életet
Egy új tanulmány szerint a kávéfogyasztóknál alacsonyabb lehet a korai halálozás kockázata. A kutatás következtetései azonban a tanulmány megfigyelési jellege miatt még nem véglegesek – hívják fel a figyelmet a szerzők.
Azoknál az!-->!-->!-->…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Corvinos sikerek Lajosmizsén
A XII. Grillázs és Mézeskalács Majális és Gyereknapot szombaton rendezték meg Lajosmizsén. A versenyen hagyományosan részt vettek a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola tanulói is - tudatta a Vásárhelyi…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Nem lepődhetünk meg az 500 forintos fagyin sem
A fagylaltgyártásban is megjelent már az alapanyaghiány, a külföldről behozott gyümölcspürék ára pedig megduplázódott egy év alatt – mondta az InfoRádiónak a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke. Sőt, nemcsak arról van szó, hogy ismét…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Két év után újra megrendezik az Oktoberfestet
A 200 éves múltra visszatekintő rendezvény életében eddig csak a háborús idők okoztak hosszabb szüneteket.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Még mindig megosztó a közétkeztetés minősége a városban
A mai közgyűlésen beszámolt a Prizma-Food Kft. a hódmezővásárhelyi közétkeztetésről. Vannak akik szerint most már megfelelőek az ételek, mások elégedetlenek. Hogy elég-e az adagok mérete, az is vita tárgya volt.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!