Kategória
Gasztro
Tizenhét borászat lesz jelen a vásárhelyi borfesztiválon
Elsősorban a könnyű, leginkább a fiataloknak szóló borokkal érkeznek, de lesz pezsgő is, a XVIII. vásárhelyi borfesztiválon, melyen az idén is kiválasztják Vásárhely Borát.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Idén is hódoltak a chili kultuszának a Kossuth téren
A magyar konyha egyik kultikus fűszerének szenteltek egy egész hétvégét Vásárhelyen a nyár utolsó hónapjának elején. A vakációszezon közepette is megtelt a főtér érdeklődő családokkal. A helyi gasztro fesztivál vezértémájáról az a benyomás…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Két büfét korlátoztak, egy fagyizót bezártak az ellenőrök Csongrád-Csanádban
A 2024-es nyári szezonális ellenőrzés-sorozatban a strandbüféket és a street foodokat is felkeresték az élelmiszerbiztonsági felügyelők. Összesen 46 vendéglátó létesítményt vizsgáltak és számos helyen találtak lejárt termékeket, továbbá a…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Hamarabb kezdődhet a dinnyeszezon itthon
A meleg tavaszi időszak nyomán idén már várhatóan július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja. Idén a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektárnyi területen ültettek dinnyét a termelők, akik kedvező időjárás esetén a…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Hamarabb indult a spárgaszezon Csongrád-Csanádban is
A hirtelen jött felmelegedés miatt idén tavasszal a megszokottnál három héttel korábban indult a spárga szedése a hazai kertészetekben.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A húsvétot is elérte az infláció
"Múlt évben, köszönhetően a rekordméretű inflációnak, ezen belül is az élelmiszer-inflációnak, nagy általánosságban a fogyasztás sajnos a gyengébb minőségű termékek irányába tolódott"– mondta el a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Ínycsiklandó fánkokkal kényeztették a zsűrit
Immár a második fánkmustrát rendezték meg ma Vásárhelyen, a farsangi télbúcsúztató részeként.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Főnixként születnek és szűnnek meg a vásárhelyi kocsmák
Alaposan megtizedelte a Covid-járvány miatti zárva tartás, de nem kímélte a fizetőképes kereslet csökkenése sem a vásárhelyi sörözőket, melyek száma az utóbbi években alaposan megcsappant.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Sorra zárnak be a vidéki kiskocsmák
Egyre több kistelepülésen tűnnek el az igazi falusi kiskocsmák, presszók, vagy éppen talponállók. Pedig sok olyan község van, ahol ezek a helyek voltak az utolsó közösségi terek, ahol különböző programokat is tartottak.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Ők a Kolbászkészítő Fesztivál nyertesei
Szombaton a Csúcsi Olvasókörben tíz csapat készítette helyben a kolbászokat az immár nyolcadik alkalommal rendezett Kolbászkészítő Fesztiválon. A zsűri az alábbi döntést hozta.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!