Kategória
Gasztro
Hamarabb kezdődhet a dinnyeszezon itthon
A meleg tavaszi időszak nyomán idén már várhatóan július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja. Idén a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektárnyi területen ültettek dinnyét a termelők, akik kedvező időjárás esetén a…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Hamarabb indult a spárgaszezon Csongrád-Csanádban is
A hirtelen jött felmelegedés miatt idén tavasszal a megszokottnál három héttel korábban indult a spárga szedése a hazai kertészetekben.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
A húsvétot is elérte az infláció
"Múlt évben, köszönhetően a rekordméretű inflációnak, ezen belül is az élelmiszer-inflációnak, nagy általánosságban a fogyasztás sajnos a gyengébb minőségű termékek irányába tolódott"– mondta el a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető…
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Ínycsiklandó fánkokkal kényeztették a zsűrit
Immár a második fánkmustrát rendezték meg ma Vásárhelyen, a farsangi télbúcsúztató részeként.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Főnixként születnek és szűnnek meg a vásárhelyi kocsmák
Alaposan megtizedelte a Covid-járvány miatti zárva tartás, de nem kímélte a fizetőképes kereslet csökkenése sem a vásárhelyi sörözőket, melyek száma az utóbbi években alaposan megcsappant.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Sorra zárnak be a vidéki kiskocsmák
Egyre több kistelepülésen tűnnek el az igazi falusi kiskocsmák, presszók, vagy éppen talponállók. Pedig sok olyan község van, ahol ezek a helyek voltak az utolsó közösségi terek, ahol különböző programokat is tartottak.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Ők a Kolbászkészítő Fesztivál nyertesei
Szombaton a Csúcsi Olvasókörben tíz csapat készítette helyben a kolbászokat az immár nyolcadik alkalommal rendezett Kolbászkészítő Fesztiválon. A zsűri az alábbi döntést hozta.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Már Vásárhelyen is alig készítenek fehér kolbászt
Tíz csapat vett részt ma délelőtt a Csúcsi Olvasókörben immár nyolcadik alkalommal rendezett Kolbászkészítő Fesztiválon.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Ezek az ételek hoznak szerencsét az új évre
A hagyományok szerint vannak ételek, amelyek nem, de olyanok is, amelyek szerencsét hoznak szilveszterkor. Reméljük, még időben szólunk azoknak, akik saját készítésű menüvel szeretnék meglepni családjukat vagy a barátokat ezen a napon!
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!
Ételművészeti versenyen jeleskedtek a Corvin diákjai
Ismét remekeltek a vásárhelyi Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola cukrász és kereskedelmi értékesítő tanulói a Kisújszálláson rendezett Illéssy Gasztro Kupa országos ételművészeti versenyen.
Tovább a cikkre!
Tovább a cikkre!