Pálinkamustrára gyúrnak Vásárhelyen

Máris lehet nevezni a szeptember 14-i XII. Vásárhelyi Ízök Fesztiválja kísérő rendezvényére, a Butellás Pálinkamustrára.

Szeptember 12-ig lehet beküldeni a Vásárhelyen és környékén főzött különféle ízű pálinkákat. A mintákat a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban – munkanapokon – lehet leadni 8 és 16 óra között.

Nevezni elsősorban a Vásárhelyen és környékén termett gyümölcsökből, saját cefrézésű, kisüsti eljárással kifőzött pálinkákkal lehet. A szakavatott zsűri elbírálja majd el, nem csak a saját kivitelezésben, de a bérfőzésben készült nedűket is. A pálinkamustrára nevezni lehet:

  • egyféle gyümölcsből főtt pálinkával,
  • vegyes pálinkával,
  • illetve érlelt, természetes módon ízesített vagy ágyas pálinkával.

Egy résztvevő többféle gyümölcsből készült itókával is benevezhet.

A zsűri tagjai egyénileg bírálják el a beküldött pálinkamintáknál a tisztaságot, az illatot, a gyümölcs jellegét, ízét, illetve ezek összhangját értékelik, s közös megegyezéssel döntenek az egyes mintákról.

A pálinkamustrára jelentkezés feltételeiről bővebb információk a BFMK honlapján olvashatók.

Jelentkezni lehet Sonkoly Ágnes programszervezőnél lehet a 06-30/473-0076-os telefonszámon. A pálinkamustra eredményét szeptember 14-én délután 3-kor az Ízök Fesztiválján hirdetik ki .

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!