Öt első helyezett is lett a vásárhelyi Butellás Pálinkamustrán

A szakavatott zsűri 21 párlatot szagolt, szemlélt és kóstolt meg korábban, majd pontozta is azokat, s összesítette a végeredményt. A 12 díjat a szombati Ízök Fesztiválján osztották ki. A képen az egyik első helyezett.

Nem volt könnyű a dolga a szombati Butellás Pálinkamustra zsűrijének a beküldött párlatok bírálatánál, hiszen nem csak a pálinkák színét, beltartalmát és ízét kellett minősíteniük, de az itókák harmóniáját is. A döntő szempontok közé tartozott, hogy a párlat megőrizte-e annak a gyümölcsnek az ízeit, illatát melyből készült.

A zsűri tagjai egyesével pontozták a párlatokat, majd a pontokat összesítve született meg a döntésük.

A Butellás Pálinkamustra végeredménye:

Első helyezettek:

Ágoston János – kieffer körte

Ágoston János – barack

Bíró Zoltán és Láda István – irsai olivér

Dudás Ferenc – bodza

Dudás Ferenc – barack

Második helyezettek:

Dudás Ferenc – szilva

Németné Paksi Mária – barack (2017)

Németné Paksi Mária – barack (2024)

Harmadik helyezettek:

Szabó Zoltán – meggy

Dudás Ferenc – birs

Dudás Ferenc – meggy

Különdíj:

Lukács Lajos – alma-füge.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!