sajatbanner

Országos szakmai verseny döntőjébe jutott a vásárhelyi diák

A corvinos Sipos Vajk bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vendéglátás-szervező szakmairány döntőjébe.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola végzős Vendéglátás-szervező tanulója, Sipos Vajk bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vendéglátás-szervező szakmairány döntőjébe – ezzel sikeresen teljesítette a vizsgakövetelményeket, így az év végi komplex szakmai vizsga minden vizsgarésze alól megkapta a mentesítést.

Vajknak a vendéglátás szinte minden területéből kiemelkedően kellett teljesíteni ahhoz, hogy elérje ezt a kiváló eredményt. Elemeznie kellett egy vendéglátó üzlet gazdálkodási adatait, termelő és értékesítő feladatokat kellett végrehajtania, bizonyítania kellett azt is, hogy ért a szervezéshez és a marketinghez. A szakmai idegennyelv tudására, az angolra is szüksége volt ahhoz, hogy ezt az eredményt elérje.

– A versenyre való készülés nagyon fárasztó volt, rengeteg órát töltöttem el a tankonyhán Török Ferenc tanár úrral, de hasznos volt, erőt adott, mert így magabiztosan mozgok a konyhán – árulta el Vajk. Az elméleti felkészülésben Bádonyi Mihály tanár úr segített abban, hogy átlássam a témaköröket és lényegre törően tudjak előadni. Hálás vagyok Szilasi Edit tanárnő sokéves munkájáért, hiszen a pincér szakma rejtelmeit tőle tanultam. Kovács Anett tanárnő pedig fáradhatatlanul bővítette angol szakmai szókincsemet. Oktatóim akkor is hittek bennem, amikor én nem hittem magamban. Így tudtam eljutni idáig. Most már én is büszke vagyok magamra. Ezért tartozom a legnagyobb köszönettel.

Oktatók és tanulók sokéves munkája, együttműködése áll egy-egy versenyeredmény mögött. El kell érni, hogy a diák szakmai felkészültségre alapozott magabiztosságot és vállalkozó szellemet, hitet vigyen magával a ballagótarisznyában.

Szeretettel gratulálunk Sipos Vajknak és az őt támogató oktatói csapatnak! – írta portálunknak küldött levelében Kovács Ágnes

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!