Ma hamburger volt a menü a menzán

Megígérték – és egy hónap sem kellett hozzá, már meg is valósították. A Prizma Food Kft. igazgatója, Boros Attila a legutóbbi közgyűlésen azt ígérte, szeptembertől építik be a menübe a gyerekek által kedvelt gyorsételek egészséges verzióját.

Úgy tűnik a vásárhelyi gyerekeknek nem kell szeptemberig várniuk, olvasóink jelzései alapján ma már hamburgert és sültkrumplit ebédelhettek a menzán. Az alábbi fotót is egy olvasónktól kaptunk, középiskolás fiának határozottan ízlett a hambi.

A nem tipikus menzaétel egészséges verziója

A májusi közgyűlésen számolt be a közétkeztetést végző cég igazgatója a tapasztalatairól. Boros Attila beszámolójában elhangzott, hogy az önkormányzattal együtt a minőség folyamatos emelésére törekszenek, áprilisban 1600 lakossági visszajelzést értékeltek ki. Ezeknek csupán 6 %-a tartalmazott negatív észrevételt, ennek fényében tartja különösen felháborítónak a cég igazgatója a vásárhelyi sajtó egy részének ismétlődő támadásait. Minden menzai ételt tesztelnek azok a fókuszcsoportok, amelyeket a vásárhelyi közétkeztetést ellátó cég és az iskolaigazgatók közösen alakítottak ki az elmúlt hónapokban. Abban az iskolában, ahol a legtöbb panasz volt, az SZMK-t is bevonták a tesztelésbe. Minden javaslatot megfontolnak, és igyekeznek átvezetni a napi szolgáltatásba. A Kovács-Küry Idősek Otthonában a heti menüt továbbra is az ott dolgozó szakemberekkel közösen állítják össze.

Boros Attila, a Prizma Food ügyvezetője azt is elmondta, hogy Vásárhely kemény másfél éven van túl, hiszen úgy kellett bevezetniük az EMMI rendeleteket, amelyek például a sómennyiséget is szabályozzák, hogy 8 év elmaradását kellett bepótolniuk.

Boros Attila a közgyűlési beszámolójában kiemelte, hogy 3 hetente megjelenik cégéről egy lejárató cikk a helyi sajtóban. Mivel a hatóságok 89 %-ra értékelték az ételek minőségét és a lakossági panaszok is megszűntek, abban bíznak a polgármesterrel együtt, hogy sikerül olyan szolgáltatást nyújtaniuk, amit a vásárhelyiek elvárnak.

A közétkeztetést ellátó cég ezzel együtt további lépéseket tesz a fogyasztók felé, akik szeptemberben már A és B menü közül választhatnak majd a menzán. A gyerekek kedvencei is felkerülnek az étlapra, hamburger, hot-dog és gyros-al bővítik a palettát.

A közgyűlést követően a testület minden tagját meghívták egy ebédre a Cseresnyés Kollégiumba, de a leghangosabban kritizálók nem éltek a kóstolás lehetőségével.

A közgyűlésen amúgy a képviselők elfogadták a közétkeztető cég infláció miatti díjemelését, ami a kapcsolat központ esetében 7%, a többi intézménynél 29%-os áremelkedést jelent. Emlékeztetőül: a KSH szerint 53,6% volt az elmúlt egy évben az élelmiszer infláció, de egyes termékek esetében ez a szám még nagyobb, például a félbarna kenyér ára 128%-al emelkedett, a tejföl 114%-al, a tojás 81%-al.

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!