Húsoskáposzta és almás-leveles süti a Mindenki Konyháján
Újabb főzőleckén vettek részt a gyerekek és a fiatalok a Mindenki Konyhájában. A főzőtanfolyamot a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth köre és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület önkéntesei indították. A cél, hogy a résztvevők egyszerű, olcsó, finom és egészséges ételeket tanuljanak meg főzni.
Szombaton délben ebéddel zárult az immár harmadik alkalommal megrendezett tanfolyam. Ezúttal húsos káposzta készült és almás-leveles süti.
Már az előkészítésben is részt vettek, majd türelmetlenül várták a kóstolást a gyerekek.
Várakozás közben nekünk is elmesélték a különböző lépéseket, onnan kezdve, hogy mit kell megvásárolni.
Czeller Éva, – aki a tanfolyamot tartja, – elmondta, hogy nem csak félórás ételeket szeretne tanítani, a húsos káposzta például elég hosszan főtt, amíg a hús is megpuhult kellőképpen.
Legközelebb december 30-án lesz újabb főzőlecke a Csúcsi olvasókör kistermében, és a hozzá tartozó konyhában.
Hozzászólások lezárva.