Húsoskáposzta és almás-leveles süti a Mindenki Konyháján

Újabb főzőleckén vettek részt a gyerekek és a fiatalok a Mindenki Konyhájában. A főzőtanfolyamot a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth köre és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület önkéntesei indították. A cél, hogy a résztvevők egyszerű, olcsó, finom és egészséges ételeket tanuljanak meg főzni.

Szombaton délben ebéddel zárult az immár harmadik alkalommal megrendezett tanfolyam. Ezúttal húsos káposzta készült és almás-leveles süti.

Rotyog a húsoskáposzta, amibe füstölt orja is került

Már az előkészítésben is részt vettek, majd türelmetlenül várták a kóstolást a gyerekek.

Várakozás közben nekünk is elmesélték a különböző lépéseket, onnan kezdve, hogy mit kell megvásárolni.

Czeller Éva, – aki a tanfolyamot tartja, – elmondta, hogy nem csak félórás ételeket szeretne tanítani, a húsos káposzta például elég hosszan főtt, amíg a hús is megpuhult kellőképpen.

Legközelebb december 30-án lesz újabb főzőlecke a Csúcsi olvasókör kistermében, és a hozzá tartozó konyhában.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!