Évtizedek óta használják az aszpartámot, most a WHO rákkeltőnek minősítheti

Rákkeltő anyagnak nyilváníthatja a jövő héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC) a világ egyik legnépszerűbb édesítőszerét, az aszpartámot – írja a Reuters cikke alapján a HVG.
Az IARC határozata azért különlegesség, mert a WHO adalékanyagokkal foglalkozó bizottsága 1981 óta töretlenül azt állította, hogy az aszpartám biztonságos, biztonságosan fogyasztható.
Korábban az IARC határozatai alapján perek indultak korábban a káros, rákkeltő anyagok használata miatt, vagyis egy-egy ilyen határozat megjelenése komoly nyomást gyakorol az élelmiszergyártókra is, amik azzal szoktak védekezni, hogy a határozatokkal a szervezet nem csinál mást, csupán megzavarja a közvéleményt.
Hozzászólások lezárva.