Elkészítette Vásárhely kávéját egy fiatal vállalkozó

Egy fiatal vásárhelyi vállalkozó is beszállt a kávéüzletbe. Bereczki Károly néhány hónappal ezelőtt elkészítette Vásárhely kávéját, amit ugyan Kaposváron pörkölnek, de minden más munkafolyamat helyben zajlik. Tervei közé tartozik egy kávézó megnyitása és terjeszkedni szeretne a környező településeken is.

Bereczki Károlyt a kotyogós kávéfőzőből kiáramló finom kávéillat már gyermekkorában elvarázsolta. Szerinte manapság is lehet kotyogóssal finom kávét készíteni, de csak a frissen őrölt kávészemekből lehet igazán kinyerni az aromákat. A vállalkozásának ötletét kamaszkora óta érleli magában, és néhány hónapja a megvalósításig is eljutott, saját márkás kávét dobott a piacra, a kávészemeket Kaposváron pörkölik, de a csomagolás és a logisztikai folyamatok Hódmezővásárhelyen zajlanak.

Bereczki Károly

Annyi volt a kérésem és a kikötésem a kaposvári szakemberekhez, hogy ne sötéten pörköljék a kávészemeket, hanem világosan, mert az aromák véleményem szerint akkor jönnek ki igazán, főleg azok, amelyek a termőterületre jellemzőek. 

-meséli Bereczki Károly.

A vállalkozó szívesen ad tanácsot, hogy a négy kávéváltozat közül, kinek- melyik lehet a legjobb választás. Azt mondja, ezekből a kávékból több csészével is meg lehet inni, mert fele annyi koffeint tartalmaznak, ugyanis Arabica kávészemekből készülnek.

Az indiainak van egy füstös, dohány íze, az Etióp egy kicsit citrusosabb, savanykásabb, savasabb is. A Costa Rica és a Salvador hasonló, csokoládés, aszalt gyümölcsös ízvilág. Ezek erősebb kávék, és a Salvadornak van egy karamelles lefutása, ami nagyon finom kávéízt hagy a szájban.

-emelte ki.

Károly a kávéit nem egy lórugásnak szánja reggelente, hanem kellemes baráti beszélgetésekhez, összejövetelekhez, mély beszélgetésekhez ajánlja.

A Berka története tavaly augusztusra nyúlik vissza, akkor indult el a vállalkozás tervezése, a termékekkel a nagyközönség két hónapja találkozhatott. A fiatal vállalkozónak távlati tervei is vannak, a későbbiekben szeretne Hódmezővásárhelyen kávézót nyitni, majd terjeszkedni a környező településeken is.

riporter

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!