Belehúztak a Betyárok: a háromfogásos menüjük az alföldi ízeket tükrözte Budapesten

Huszonnyolc csapatból a 7. legjobb helyen végzett a Vásárhelyi Betyárok Csapata a NÉBIH által szervezett országos közétkeztetési szakácsversenyen. Háromfogásos menüt kellett a zsűri elé tenni, meghatározott alapanyagok felhasználásával. A vásárhelyiek séfje a fine dining vonalat követte, meleg előételt, rozé kacsa mellet, és fánkot készítettek el.

Három óra állt rendelkezésére a Vásárhelyi Betyárok Csapatának, hogy egy tökéletes három fogásos menüt tegyen a budapesti zsűri elé. Ennyi idő alatt öt személyre kellett tálalniuk. Úgy döntöttek, hogy az alföldi ízeket is becsmpészik az ételeikbe. Ezt főleg az előételben mutatták meg.

A Vásárhelyi Betyárok

Belevittük a tájjelleget. Nálunk ez novembertől februárig erősen a bölléridőszak. Így fogtunk egy fehér kolbászt, egy négyes ízesítésű vásárhelyit, és ebbe almadarabokat csempésztünk, és kitaláltunk egy házi készítésű tésztát, egy vajas-leveles tésztát”

-mesélte Verók András, csapatkapitány.

A betyárok tésztájának különlegessége az, hogy nem pihentették 8 órát, vagy egy éjszakát, hanem 1,5 óra után begyúrták és beletöltötték a kolbászos egyveleget. A zsűri tagjainak ez tetszett a legjobban, bár többen erős előételnek értékelték.

Második fogásként bőrös kacsamellet készítettek, sütőtökös nudlival, és ezek után még az édességre is nagy hangsúlyt fektettek:

„ A desszertünk az megint, a kötelező alapanyagból, a fánkból készült. Mi képviselőfánk labdákat készítettünk, konyhatechnológiai eljárással, szifonnal. Megtöltöttük egy málnavelős-joghurtos habbal, így ha elvágjuk a fánkokat, ott van benne a meglepi, a kis rózsaszín hab. Fekete csokoládé homokra tálaltuk, és fehér csoki mousset tálaltunk hozzá”

-tette hozzá.

A Vásárhelyi Betyárok 28 csapat közül a hetedik helyet szerezték meg finomságaikkal. A versenynek több fordulója lesz, legközelebb a budapesti zsűri érkezik hozzájuk Vásárhelyre, és ugyanezt a menüsort 50 főre kell elkészíteniük, majd az utolsó fordulóban 100 emberre. A csapat vezetője szerint a verseny igazi eredménye az lesz, ha a gyerekek asztalaira is ilyen ételek kerülhetnek majd a közétkeztetésben.

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!