Zsíros állás? 60%-al kap kevesebb fizetést Szabó János, mint az előző munkahelyén

Hódmezővásárhely új alpolgármestere piacvezető cég vezetőségben tevékenykedett, eddigi fizetése 40%-áért dolgozik majd a városnak – derült ki Márki-Zay Péter vasárnap esti videós beszámolójából.

A polgármester kifejtette: a ,,zsíros állás” 40%-a annak, amit Szabó János korábbi munkahelyén keresett meg, azaz nem a pénzért vállalta a megbízatást. Törvény szabályozza, a polgármester fizetésének 70-90% közötti bért kaphat egy alpolgármester, ami jelenleg nettó 600 ezer forint körül mozog. Beszélt arról is, csak az elmúlt három évben volt kevesebb két főállású alpolgármesternél, dr. Berényi Károly társadalmi megbízatásban vállalta. Szabó Jánost a közgyűlés nevezi ki hivatalosan, Márki-Zay a veszélyhelyzet utáni rendes ülésen tesz javaslatot a személyére. Szabót hétfőtől így egyelőre csak tanácsadóként alkalmazzák.

Szabó János 54 éves, 5 gyermek édesapja. 30 évet a kereskedelemben töltött, ebből 20-at piacvezető cég a vezetőségében. Ezt nem Hódmezővásárhelyen végezte, de mindig itt lakott. – Mindenki azt hiszi, hogy régóta összetartozó barátok vagyunk a polgármester úrral, holott ez nem így van. Szeretem az elesett embereket képviselni a hatalommal szemben, ez számomra belső késztetés. Ezt nem szeretném meghazudtolni magammal szemben – fogalmazott Márki-Zay vasárnapi videójában.

A polgármester hozzátette, hogy három éve kerültek közelebbi kapcsolatba, amikor a Hír TV Privátszféra c. műsorában beszélt Szabó a város akkori közhangulatáról, ő pedig még polgármesterjelölt volt. A Szabó családról később lejárató szórólapokat készítettek.

Szabó Jánosnak a városfejlesztési projektek koordinálása lesz a feladata.

alpolgármesterHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterSzabó János