Zöldebb és klímabarát lesz a Sarokház előtti tér

A belváros rendezésének második és harmadik üteméről írtak alá szerződést a közbeszerzési eljárás során győztes vállalkozókkal ma a városházán. Ennek keretében az Ótemplom kertjét rendezik, valamint a Sarokház előtti teret teszik zöldebbé és élhetőbbé.

Az első fázisban a Bakay kút és környékét, valamint a Szent Antal utcát újították fel, most a beruházás második és harmadik ütemének megkezdéséhez érkeztek. Az Ótemplom környéke 68 millió a Sarokház előtti tér pedig 129 millió forintból szépül meg.

Az Ótemplomnál egyrészt a 18. századi védőfal felújítása az egyik feladat, ennek egy része megtörtént a Bakay kúttal, most folytatják. Sétányokat alakítanak ki, tovább zöldítik a területet. A Sarokház előtti tér új burkolatot kap, pihenőparki övezet lesz, szép növényekkel kialakítva és multifunkciós térként működik majd – fejtette ki a sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter.

A második és harmadik ütem munkálatait a Trigon Home Kft végzi, a felújításoknak azonban nem csupán esztétikai okból szükségesek.

,,Ez a szürke betonsivatag, ez a mai klimatikus viszonyok, környezeti- és várostervezési irányelveknek nem felel meg. Mi azt szeretnénk, ha Hódmezővásárhely továbbra is egy élhető, zöld, klímabarát város lenne”

– tette hozzá a polgármester.

A beruházással jövő májusig kell végezniük, a Márki-Zayval való megbeszélésen erre ígéretet is tettek a kivitelezők. A polgármester szerint a belváros újra zöld, élettel- és élményekkel teli lehet majd a felújítások után és nem csak a Kultúr-tér rendezvényeinek idején.

belvárosklímavédelemKossuth térMárki-Zay PéterótemplomSarokházzöldterület