Zajlik az óvoda felújítása Mindszenten

A szegedi székhelyű Éptárker Kft. a múlt héten megkezdte a munkálatokat Mindszenten. Az Óvodafejlesztés Mindszenten című projektet egy TOP-PLUSZ pályázatból finanszírozzák és a Szabadság tér 4. szám alatti óvodaépületet újítják fel, valamint bővítik közel 36 négyzetméterrel.

Az átépítés során megtörténik a helyiségek átcsoportosítása, melynek eredményeként bővül a gyermekmosdók száma, kialakítanak egy önálló személyzeti pihenő-teakonyhát és mosókonyhát. Kisebb átalakításon esik át a meglévő tálaló konyha is.

A tervezett építési munkák során átalakítják a József Attila utca felőli bejáratot. A felújítással érintett épületrésznél látszóbordás álmennyezetet telepítenek, megújul a csempeburkolat és a hidegpadló burkolat, kialakítanak egy akadálymentes illemhelyet. Cserélik a homlokzati nyílászárókat is.

Részleges tetőfelújítás is megvalósul napelem-telepítéssel, valamint a korábbi korszerűtlen kazánok helyett 2 db új kondenzációs kazánt üzemelnek be. Új lapradiátorokat és világítótesteket helyeznek el, valamint a vizesblokkokban elszívó ventilátorokat telepítenek – közölte a mindszenti önkormányzat a napokban.

építkezésMindszentóvodafelújításPályázat