X-ével X. a HVSC

Döntetlent játszott szerdán Tatabányán Hódmezővásárhely OB I/B-s férfi vízilabda csapata, a szerzett ponttal pedig megelőzte a tabellán a Fehérvárt egy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Hat lőtt góllal is be lehet jutni a másodosztály tíz legjobb csapatába. A HVSC együttese ezt megtette, mert remek védekezésének hála értékes döntetlent ért el a bányászok otthonában. A hazaik tizenegyszer kerültek emberelőnybe, de csak kétszer tudták értékesíteni a létszámfölényüket – ezúttal Ujházi Attila védte a vásárhelyiek kapuját.

Tatabánya – HVSC 6-6 (1-0, 3-3, 0-2, 2-1)

Szabó Tamás vezetőedző: – Egy nagyon harcos Tatabánya fogadott minket, amire lehetett számítani, hiszen ellenfelünk a bennmaradásért küzd. Azt gondolom, sikeresen felvettük a kesztyűt, ami a motivációt illeti, hiszen tudtuk, ha jól alakulnak az eredmények, akár egy helyet még előre is léphetünk a tabellán. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk egész mérkőzésen rendben volt, ezt mutatja a 6 kapott gól. Mindemellett főleg az első félidőben nagyon erőtlenek és lassúak voltak a támadásaink, zónában nem járattuk elég gyorsan a labdát, lövéseink többször fantáziátlanok és gyengék voltak. Igaz az utolsó negyedre előnnyel mentünk, mégis 10 másodperccel a vége előtt egy kettős hátrányt kellett kivédekeznünk, hogy megtartsuk a döntetlent. Ennek fényében örülnünk kellett, hogy elhoztunk egy pontot a TVSE otthonából, ami mivel az utánunk játszó riválisunk kikapott, elégnek bizonyult az előzéshez.

Hétvégén játsszák az utolsó fordulót a bajnokságban, ahol 10. helyen áll Szabó Tamás együttese, és ha a papírforma nem változik, meg is őrzi ezt a helyét a HVSC a 14 csapatos mezőnyben.

HVSCOB I/Bvízilabda