Volt, aki csokival ajándékozta meg a sofőröket

Tegnap elindultak az új buszjáratok a városban. A cég köszönetet mondott a vásárhelyieknek, mint fogalmaztak: ,,a sok támadás után, különösen jól estek utasaink pozitív dicséretei.

A Joványbusz ma két közleményt is közzétett. Kiderült, hogy tegnap 17-19 óra között a Nemzeti Közlekedési Hatóság ellenőrzést végzett a buszaikon, az ebből származó késésekért elnézést kértek. Az ellenőrzés után járataik újra elindultak és információink szerint egyébként mindent rendben találtak.

A cég közölte azt is, tegnap volt aki csokoládéval ajándékozta meg a sofőröket. ,,Nagyon szépen köszönjük az első napon kapott sok pozitív véleményeket az utasainktól, akik a tegnapi idegileg kiélezett napon, erőt adtak sofőreinknek” – fogalmaztak.

A tegnapi balesetről megtudtuk, az autó sofőrje intett a busznak, hogy elsőbbséget ad neki, majd megijedt és belement a kereszteződésbe. Pár ezer forintos kár történt, mindössze karcolás keletkezett és kiegyeztek a helyszínen.

Érdekesség, hogy az eddigi szolgáltató Volán szerződés nélkül szolgáltatott, tehát bármikor leállíthatták volna a tömegközlekedést az egész városban. A járataik több városrészbe nem jutottak el és kevés utassal jártak. Most egy sokkal rugalmasabb menetrend él és kevesebb pénzből működteti a város.

Ha valaki kiváltotta a Városkártyát, akkor ingyen utazhat a buszokon. A tesztüzemben, azaz az első két hétben most a kártya nélkül is ingyenes mindenkinek az utazás.

Az új menetrendek a www.hodmezovasarhely.hu/menetrendek oldalon mindenki számára megtekinthető.

buszJovány Busz Kft.Joványbusztömegközlekedés