Volánbusz per: leghamarabb júniusban hozhatnak jogerős ítéletet

Ahogy arról korábban írtunk, az önkormányzat, mint alperes fellebbezést nyújtott be a Volánbusz elleni polgári jogi perben. Szerkesztőségünk a Szegedi Ítélőtáblától megtudta, az ügyben a felek tárgyalás tartását nem kérték másodfokon. Másodfokú, jogerős döntés az ügyben feltehetően június hó első felében lesz.

Mint ahogy arról mi is írtunk, a Volánbusz Zrt, mint felperes és Hódmezővásárhely önkormányzata, mint alperes között jelenleg egy polgári peres eljárás zajlik. Első fokon a Szegedi Törvényszék elutasította a Volánbusz keresetét, de indoklásuk szerint a felek között érvényes és hatályos szerződés áll fenn.

Az ítélet ellen az önkormányzat fellebbezett (bár mind a Szegedi Törvényszéktől, mind a Szegedi Ítélőtáblától megkérdeztük, hogy a Volánbusz nyújtott-e be fellebbezést az ügyben, egyik bíróságtól sem kaptunk erre választ).

Kérdésünkre a Szegedi Ítélőtábla sajtóreferense arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a jelen állás szerint a felek nem kérték tárgyalás tartását. Erre tekintettel az ügyben a Szegedi Ítélőtábla eljáró tanácsa tanácsülésen fog dönteni, melynek időpontja feltehetően június hó első felében lesz.

bírósági perperSzegedi ÍtélőtáblaVolánbusz Zrt.