Vízilabda: amikor semmi nem jön össze – kikapott a HVSC hazai medencében

Szombaton csak rohant az eredmény után a HVSC az eddig pont nélküli fővárosi Neptun ellen. A vásárhelyi csapatnak ezzel 4 forduló után 2 győzelme és 2 veresége van.

A mérkőzésen 1-1-nél volt még döntetlen, onnantól a Neptun magához ragadta a kezdeményezést, és végig náluk volt az előny. A vásárhelyieknek csak rövid felvillanásaik voltak.

A vendégek kiválóan védekeztek, két kapusuk is remek napot fogott ki, Tóth Artúr és Fazekas Donát 3-3 gólt lőtt, míg centerben Helembai Gábor okozott a góljai mellett is nehéz pillanatokat a hazaiaknak. Ezt a vásárhelyiek nem tudták ellensúlyozni, például nem tudtak ilyen jó és veszélyes centerjátékot bemutatni. A vásárhelyiek előtt többször megcsillant a lehetőség a felzárkózásra, ám ezzel végig nem tudtak élni.

A HVSC soraiból talán Chilkó Mártont, Petróczi Botondot lehet kiemelni, valamint azt, hogy Czanik Sándor jól állt be csereként a kapuba.

Barna Tamás edző a mérkőzés után azt mondta, hogy míg a legutóbbi egri, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Diák- és Szabadidősport Club elleni győzelmüket követően egyértelmű fejlődést és alázatot látott a csapatban, most ismét fontossá vált annak meg-, és visszaszerzése. Benkő Martin szerint is bosszantó hibák alakították a mérkőzést, mint ahogy szintén bosszantó volt, hogy bár papíron jobb csapat a HVSC, mint a Neptun, szombaton azonban ebből semmi nem jött ki.

Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club- Neptun VSC 7-9 (2-4, 0-1, 2-3, 3-1)
Gólszerzők: Chilkó, Petróczi 2-2, Benkő, Szporny, Liubinsky 1-1 illetve Tóth, Fazekas 3-3, Helembai 2, Csányi 1

A HVSC jövő hét szombaton 11 órakor a Fehérvár Vízilabda Sport Kft. csapatát fogadja. Barna Tamás elmondta, szeretné ebben az egy hétben, ha a fiúk visszaszereznék azt a formájukat, amit Egerben mutattak, mert ellenkező esetben kellemetlen meglepetés érheti őket a székesfehérváriaktól is.

HVSCNeptun VSEvízilabda