Vizes Eb: Ugrai Panna újabb ezüstérmet szerzett

A Belgrádban zajló Vizes Eb zárónapján az úszási sorrendben: Komoróczi Lora, Békési Eszter, Ugrai Panna, Pádár Nikolett alkotta női 4×100 méteres vegyesváltó országos csúccsal Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, így Panna 4 éremmel, 2 országos csúccsal zárta a kontinensviadalt.

A magyar csapat végig a 2-4. helyek között úszott a futamban, Ugrai Panna tehát a harmadikként, és végig a 3. helyen tartotta a magyar csapatot. A versenyt a szegedi Pádár Nikolett zárta, aki szenzációs hajrával a második helyre hozta be az együttest, a lengyelek mögött.

A magyar csapat 4:01.50-es időeredménnyel, másfél másodperccel javította meg a 2017-ben felállított országos csúcsot. A Hód Úszó SE oldalán írják, hogy ebben a versenyszámban 29 évvel ezelőtt Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Klocker Edit, Lakos Gyöngyvér nevével fémjelzett csapatváltó állt először és utoljára Eb dobogón.

Ugrai Panna az olimpiai felkészülésként szolgáló Eb-t 2 arany-, és 2 ezüstéremmel fejezte be, de ezzel párhuzamosan 2 országos-, és 5 egyéni csúcsot is felállított.

Képek forrása: Magyar Úszó Szövetség; Hód Úszó SE

női 4x100 méteres vegyesváltóországos csúcsUgrai PannaúszásVizes Eb