Vitézy is lemondott, Lázáré a közlekedés

Palkovics László lemondása után az ITM közlekedési államtitkára, Vitézy Dávid is távozik a kormányból. Ezt Facebook oldalán jelentette be, egyúttal azt is, hogy a közlekedés Lázár Jánoshoz kerül. Lázár, ugyancsak közösségi oldalán, közölte hogy a feladatot elfogadja.

A új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek – írta ma délután Vitézy Dávid. Azt is közölte a posztban, hogy a közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át.

Vitézy megköszönte Palkovicsnak és a kormánynak a közös munkát, és azt írta, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében a helyes irányba tudott egyet előrelépni.

Fotó: Lázár János/Facebook

Lázár János negyed órával hamarabb tette ki a fotóját és egy – az előzményeket tekintve – áthallásos idézetet, Széchenyitől.

Azt írta, ez az ő hitvallása is. Úgy fogalmazott, hogy az új feladattal a miniszterelnök most lehetőséget ad arra, hogy újabb területen járulhasson hozzá a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és polgári fejlődés ügyéhez.

A feladatot tisztelettel elfogadom. Nekilátunk!

A poszt alatt – a sok gratuláció mellett – néhányan emlékeztetnek Lázár János „mindenki annyit ér, amennyije van” mondatára, mások pedig arra biztatják a minisztert, tartsa meg Vitézy Dávidot.

HódmezővásárhelyközlekedésLázár JánosVitézy Dávid