Visszakapaszkodott a Villeroy & Boch, szeptemberben bért is emelt

Visszakapaszkodott a járvány előtti szintre a Villeroy & Boch vásárhelyi üzemének termelése és értékesítési teljesítménye, szeptemberben béremelést is végrehajtott a vállalat.

Október elején 13 euróra emelkedett az anyacég részvényárfolyama, a koronavírus-járvány első hulláma idején 9 euróra esett. A visszakapaszkodás kapcsán megkerestük a multinacionális társaság hódmezővásárhelyi leányvállalatát. – A Villeroy & Boch AG a harmadik negyedéves eredményeit, amely a teljes vállalatcsoportra vonatkozik, a jövő héten teszi közzé. Ugyanakkor a menedzsment az elmúlt napokban egy előzetes közleményben adott tájékoztatást a cégcsoport várható 2020-as eredményeiről – tudtuk meg Fehér Erzsébettől.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. kommunikációs vezetője hozzátette, mivel a nyári hónapokban kifejezetten helyreállt az üzleti élet számos piacán, így az igazgatóság jelentős mértékben megemelte a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó előrejelzéseit. A korábban közölt cél az volt, hogy a vállalat kompenzálja a COVID-19 által az első félévben okozott veszteségeket, és pozitív működési eredményt érjen el. Ezt a célt a vállalat korábban teljesítette, mint ahogy ezt a tavaszi időszakban prognosztizálta, köszönhetően járvány kezdetekor bevezetett nagyon szigorú költséggazdálkodásnak, és a nagy mértékben javult értékesítési teljesítménynek. A javuló csoport eredményekhez természetesen a vásárhelyi gyár is aktívan hozzájárult.

Az anyacég igazgatósága arra számít, hogy a pozitív értékesítési trend a hagyományosan erős negyedik negyedévben tovább folytatódik, így a csoport összességében 6 százalékkal maradhat el a tavalyi eredményétől. Ugyanakkor mindez azt feltételezi, hogy az egyes kormányok nem hoznak további szigorú intézkedéseket a járvány visszaszorítására.

A hazai gyárban április vége és május közepe közötti 5 hetes leállást követően folyamatosan zajlik a munka, és tervezetten csak a szokásos évvégi leállás várható.

Az AG tőzsdei árfolyama valószínűsíthetően a kiadott előzetes közleménynek, amelyben a pozitív eredményekről számolt be, módosult. Ugyanakkor a vállalat vezetése kiemeli, hogy a koronavírus a legtöbb piacán jelen van, így a kiadott előrejelzés továbbra is módosulhat.

– A vállalatcsoport minden egységében, így Hódmezővásárhelyen is, nagyon szigorú szabályokat vezetett be a vírus megjelenésekor, hogy megvédje a munkatársai és üzleti partnerei egészségét. Sajnálatos módon a vállalatunknál is megjelent néhány eset. Minden esetben az aktuálisan érvényben lévő szabályozásoknak, és a vállalat belső előírásainak megfelelően jártunk el – nyilatkozta Fehér Erzsébet.

A Villeroy & Boch Magyarország 2020-ban, a javuló eredményeknek köszönhetően, szeptembertől tudta emelni a béreket, a 2021-es bértárgyalások pedig várhatóan 2021 elején indulnak el.

béremeléstőzsdeVilleroy & Boch