Visszaáll a megszokott rend Vásárhely központjában

A karácsonyfát és a faházak egy részét már tegnap elszállították, a többit pedig ma. A képen az utolsó faházak is a platóra kerülnek.

Január 6-án a hagyományok szerint lebontják a családok az otthoni karácsonyfát, s ez lett a sorsa tegnap a Kossuth téren állított, Erzsébetről származó fának is, melyről leszedték a díszeket, majd elszállították azt. Szintén tegnap kezdték elvinni az árusoknak helyet adó faházikókat is a HMVSZ Zrt. munkatársai, kettesével emelve fel azokat egy teherautó platójára.

Párosával rakták a pavilonokat teherautó platójára

E sorok írásáig, azaz kora délutánig két faház és az óriás városi adventi koszorú maradt a téren, ezek már nem nehezítik meg az egymással szemközt pedálozó a kerékpárosok haladását.

A Kossuth tér vörös téglával borított részét ráadásul szemétmentesítették is, ahogy teszik ezt rendszeresen a közfoglalkoztatottak.

A város főtere – másféle – ünnepi hangulatot legközelebb március 15-re ölt majd, nemzeti színű zászlókkal a kandelábereken és az óvodások a Kossuth szobor kertjébe tűzött, az ünneppel kapcsolatos alkotásaival A város akkor az 1848-as forradalomra emlékezik a Kossuth-szobornál.

HódmezővásárhelyKossuth térVásárhelyvásárhelyi hírek