Vis maiorra hivatkozva tudnák kiadni a Csengettyű Közi lakásokat

Márki-Zay Péter vasárnap esti beszámolójában arról beszélt: a veszélyhelyzet ideje alatt, a covidra hivatkozva, vis maiorral az önkormányzat kiadhatná a lakásokat, ha az tényleg indokolt eset lenne.

Ha kiadja a lakásokat, mit veszít? A korábbi ráfordításokat kell visszafizetni? – kérdezte egy hozzászóló Facebookon. Márki-Zay Péter vidójában elmondta: ez pontosan így van. Ugyanakkor a járványhelyzet alatt, ha lakhatási segítség kell, akkor abban a város segítségükre lesz és vis maiorra hivatkozva oda tudják adni.

,,Felvállaljuk azt a kockázatot, hogy bár ez a ,,családbarát” kormány nem engedi a vásárhelyi családok boldogulását, de ha az életük van veszélyben (pl. fiatal, közösségbe járó személy lakik együtt időssel), akkor ezeket a lakásokat a város használhatja”

– fűzte hozzá a polgármester.

Ebben az ügyben optimista, szerinte ha valaki covidra hivatkozva jelentkezik, akkor annak segítenek. Elmondása szerint Kis Andrea alpolgármesterhez tartoznak a szociális ügyek, az ő feladata, hogy beköltöztesse az esetleges lakókat megfelelő szerződésekkel a lakásokba.

Mint arról már többször írtunk, a Csengettyű köz 33 lakását az önkormányzat a Minőségi Otthoncsere Program égisze alatt vásárolta meg még 2017-ben, de a program jelenleg áll, így a lakások is üresek. Az önkormányzat régóta szeretné ezeket a lakásokat kiadni, ám ehhez Gyopáros Alpár, a Modern Városok Programért felelős kormánybiztos engedélye szükséges, ami nem érkezett meg.

Csengettyű közlakásMárki-Zay PéterModern Városok Program