Villeroy & Boch: nem keresett meg bennünket a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány

A Kószó Péter által elnökölt alapítvány 10 millió forint értékben oszt szét sporszerutalványokat, amit több helyi cég is támogatott. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. azért nincs a támogatók között, mert az alapítvány nem kereste meg őket – derül ki a vállalat közleményéből.

A Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány fejenként 10 ezer forintos utalványt ad a város első osztályos diákjainak, illetve 12 éves korig, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos gyermeknek. A program az összes egyházi és állami iskolát érinti.

A sajtóban megjelent sejtetésekre, miszerint a Villeroy & Boch Magyarország Kft. politikai nézet miatt nem támogatta a kezdeményezést, azt közölték: a vállalat lehetőségeihez mérten igyekszik helyi kezdeményezésű programokat és szervezeteket támogatni, ezzel is hozzájárulva a helyi közösség mindennapjaihoz. A cég részére a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítványtól nem érkezett támogatással kapcsolatos megkeresés. A társaság elkötelezett Hódmezővásárhely mindenkori vezetésével történő együttműködés iránt, függetlenül annak politikai színezetétől.

Emlékeztetnek: a Villeroy & Boch Magyarország Kft. 2015-ben ünnepelte alapításának 50. évfordulóját. Ennek alkalmából vállalták egy helyi óvoda mosdóinak felújítását. Ez a Malom utcai óvoda lett, amit maga Almási István választott ki. A munkák befejezése után kérte a vállalat a várost, hogy segítsen kiválasztani a következő óvodát. A Református Óvoda kiválasztása szintén Almási Istvánhoz kötődik, akinek döntését a jelenlegi városvezetés is támogatta. Így indult el augusztus elején a Szeremlei Sámuel Református Óvoda mosdóinak felújítása.

A Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány alapítója Lázár János országgyűlési képviselő, kuratóriumi tag többek között Korsós Ágnes, Draskovitsné Joó Erzsébet, Nagy István, Ambrus Norbert, az elnök Kószó Péter.

Hideg GáboriskolaMárki-Zay PéterMindenki Számít Vásárhelyen AlapítványtámogatásVilleroy & Boch