Viki gyógyulásáért fogtak össze a vásárhelyiek

Jótékonysági estnek adott otthont csütörtök a Fekete Sas nagyterme. A fellépők és a résztvevők Béres Viki gyógyulásáért fogtak össze. A csecsemőkori agybénulással született vásárhelyi kislányra egy speciális műtét vár Barcelonában, amelyre már összegyűlt a pénz, de csak akkor lesz igazán eredményes, ha azt egyéves itthoni rehabilitáció követheti.

Kivételesen szólóban állt színpadra Kotormán Szejke, aki testvérével együtt még 2019-ben nyerte meg a Fölszállott a páva című tehetségkutatót kategóriájában. A népdalénekes természetesnek találta előadásával támogatni a négyéves Viki gyógyulását.

,,Kaptunk egy talentumot, amivel gazdálkodni kell, hiszen a jó isten ezt rendelte ki nekünk. Mindenféleképpen ezt ki kell használni, ha lehetőség adódik egy ilyenre, hogy segítsünk valakin”

– mondta el a Vásárhelyi Televíziónak Kotormán Iringó Szejke népdalénekes.

A Kankalin táncosai szívesen jótékonykodnak, ezért most is a fellépők között volt a helyük a Róna bandával kiegészülve.

,,Mi is voltunk már olyan helyzetben, amikor másoktól vártunk segítséget, külső segítséget és most nem csak pályázatra gondolok, hanem emberi segítséget. És amikor megkaptuk, akkor az jól esett. Úgy gondoljuk, hogy ezzel mi is tudunk tényleg úgy segíteni, hogy minél több embert hívunk erre a rendezvényre”

– fogalmazott a VTV-nek Kis-Jakab Péter művészeti vezető.

A jótékonysági estet Királyné Sinóros Anett, helyi vállalkozó kezdeményezte, aki jól ismeri Béres Viki történetét. A négy éves kislány a vártnál hamarabb, csecsemőkori agybénulással jött a világra. Menni csak járássegítő eszközzel tud, de hosszútávon fájdalmai vannak mert a merev izomzata miatt sarkát nem tudja lerakni. Ezen változtatni az ún. Nazarov-műtét, amelyet az eljárás kifejlesztője végez el rajta május 2-án Barcelonában. A költségek 3 és fél millió forintra rúgnak, a gyűjtést a Sára Lépteiért Alapítvány koordinálta.

,,A kitűzött célnak a fele van meg, ez elég a műtétre és kiutazásra, tehát a terápiára tovább gyűjtünk. Ez az est is a terápiára fog menni, az az összeg ami összegyűlik. Úgyhogy folytatódik a gyűjtés”

– árulta el a VTV-nek Béres Alexandra Mirabela, az édesanya.

A jegybevételből és az adományokból összesen 800 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági esten, ahol Nagy Bence musical és operett slágerekkel, valamint az Emerald Dance Team mazsorett bemutatókkal is gazdagította a produkciók sorát és a támogatók körét.

Fekete SasgyűjtésjótékonyságKankalin Néptáncegyüttesműtétnépdal