Viki életét csecsemőkori agybénulás nehezíti – a család pénzbeli felajánlásokat is kér a speciális terápiához

Mosollyal az arcán küzd a mindennapokban az a vásárhelyi kislány, akinél csecsemőkori agybénulást diagnosztizáltak. A család azonban nem adja fel a reményt, hogy Viki egy nap önállóan, járássegítő eszköz nélkül is tud majd járni. Ennek azonban nagy ára van, a személyre szabott speciális terápia költségeit a szülők már nem tudják egyedül finanszírozni, ezért segítséget kérnek. A kupakgyűjtés mellett a megadott számlaszámra is várják a fejalánlásokat.

A hároméves Viki ugyanúgy játszik, babázik, csúszdázik, vagy mesekönyvet lapozgat, mint kortársai, pedig súlyos betegséggel küzd. A csupa derű kislány életmentő császármetszéssel a 33. héten 1480 grammal és 40 cm-vel koraszülöttként jött a világra. A kórházban töltött hetek után később sem úgy fejlődött, ahogyan kellett volna.

Béres Alexandra, az édesanya elmondta, egy MRI vizsgálatból derült ki, hogy csecsemőkori agybénulása van. Igazából utána is ugyanúgy jártak fejlesztésre, úszni, Dévény-tornára, amire csak lehetett. Aztán megtudták, hogy létezik egy úgynevezett Borsóház. Közel egy évig gyűjtötték az összeget, hogy el tudják kezdeni, 300 ezer forinttal indultak neki.

Viki a születési és genetikai rendellenességekre szakosodott, solymári Borsóházban szeptemberben kapta első, egy hetes, személyre szabott intenzív terápiáját, ami rögtön látványos fejlődést eredményezett. A javulásért a hétköznapokban is sokat tesz a Béres család.

A speciális cipő és a rögzítők fontos kellékei a járássegítő eszköznek, amelyet már önállóan is tud használni a kicsi lány. A kezelőorvos úgy látja, hogy Viki egyszer enélkül is képes lesz majd mozogni, de ehhez az kell, hogy havi rendszerességgel részt tudjon venni az intenzív fejlesztésben.

Anyagi része is van a kezelésnek természetesen, mondta az édesanya. Ezért gyűjtenek, először kupakokkal kezdték, de aztán rájöttek, hogy ez nem elég. Abban egyeztek meg, hogy számlaszámukra is elfogadnak pénzt.

A számlaszám: MKB Bank HU 50 1030 0002-10699182-49010017

A Béres család eddig mindent egyedül próbált megoldani, de már nem tudta az anyagi terheket egyedül viselni, ezért félrerakva a büszkeséget, segítségért fordul másokhoz. Az előzetes kalkulációk szerint Viki egy éves fejlesztése 1, 8 millió forintba kerülne.

Béres AlexandragyógykezelésViki