Vihar a biliben: összekapott Rákay Philip és Bencsik András

Bencsiknek ugyanis nem tetszett a Most vagy soha! Ezen jól összeveszett a két kormányközeli személyiség.

Váratlan helyről kapott kritikát Rákay Philip. Röviden és tömören, a szélsőséges és kormánypárti megszólalásairól egyaránt ismert Bencsik Andrásnak nem tetszett Rákay Philip 7 milliárd forintból összehozott filmje, a Most vagy soha!

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt írta, Csata a nyusziházban című cikkében, hogy: ,,Rossz dolog egy haza­fias­nak szánt műalkotásról rosszat írni, de még annál is rosszabb egy ilyen műalkotást végignézni. Márpedig a Most vagy soha! című film minden vonatkozásban rossz lett, amit a rengeteg ráköltött pénz sem tesz elviselhetőbbé.”

Szerinte itt egy jól ismert történelmi szituációt, eseményt ábrázoltak úgy, ahogy nem történt és nem történhetett volna.

Rákay válasza sem váratott sokáig magára Bencsik posztja alatt. Azt írta: ,,Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…”. Vajon itt Júdásra gondolt volna? Sokan azt gondolják, igen.

Van aki nem bírja a kritikát, még harcostársától sem. A film amúgy sokaknak, például Orbán Viktornak is, tetszett, sokaknak meg nem, és még többen, általában oktatási intézményekhez köthetően, pedig kötelező jelleggel mentek el megnézni. És ezt így tudomásul is vehetnénk, mindig is voltak és vannak kötelezően megnézendő filmek, van, amit egy iskolásnak ilyen vagy olyan okból, de meg kell néznie. És ez a világ rendje. Meg az, hogy joga van bárkinek kritizálni, még Bencsik Andrásnak is.

bencsik andrásfilmMost vagy soha!Rákay Philip