Vidáman indult a gyerek-tánctanfolyam

Nyolc gyerek, egytől-egyik lányok vettek részt a tegnap indult ingyenes tánctanfolyam első alkalmán a Csúcsi Olvasókörben. A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület támogatásával létrejött programon a lányok máris megtanultak néhány alaplépést Szabó Mártitól, miközben felhőtlen 45 percet tölthettek együtt.

Először jöttek össze tegnap este a tánc és a mozgás iránt érdeklődő fiatalok a Csúcsi Olvasókörben, ahol Szabó Márta Kata, a Tailor Dance Sportegyesület vezetőjétől leshették el a divattánc-lépések fortélyait. A tanfolyam ötlete arra vezethető vissza, hogy Mikuláskor volt az egyesületnek egy fellépése az olvasókörben, amelynek az utolsó műsorszámára a jelenlévő gyerekeket is behívták táncolni. Ez akkor olyan örömmel töltötte el a gyerekeket, hogy azt gondolták, szeretnék megadni ezt a lehetőséget mindazoknak, akik szeretnek táncolni.

– Havonta egyszer fogunk jönni, és amíg van rá igény, addig szívesen csinálom – mondta el a VTV-nek Szabó Márti.

Az első alkalmon egy rövid ismerkedés után zenés bemelegítés következett, majd elkezdték tanulni a hiphop jellegű koreográfiát, a zenei háttér pedig – a résztvevőkhöz illően – a „Girls” című szám volt.

Csúcsi olvasókörMindenki Magyarországa MozgalomSzabó Márta KataTailor DancetánctanfolyamTiszta Vásárhelyért Egyesület.