Vidám őszi családi napot rendeztek az Oldalkosár utcai óvodában

Mazsorettbemutató, lufihajtogatás, ugrálóvár és lovacskázás is színesítette az ovi szombati családi napját. Az udvart szeretnék felújítani az alapítványuk és a szülők segítségével.

A szombat délelőtt megrendezett Őszi Családi nap szervezésében és megvalósításában is nagy részt vállalt az ovi Gyermekkert Alapítványa, melyet 27 évvel ezelőtt az óvoda dolgozói és az idejáró gyermekek szülei alapítottak. Az alapítvány minden évben támogatja a csoportok karácsonyi ajándékait, fejlesztő és udvari játékok vásárlásával, programok szponzorálásával segíti az idejáró gyermekek fejlődését (pl. kutya terápiás foglalkozással, 3D vetítéssel, állatsimogatóval). Idén a város által kiírt „Civil szervezetek pályázatán” 500 ezer forint támogatást nyert az alapítvány, amit 250 ezer forinttal még megtámogatott az alapítványuk, így készülhetett el a tornaszoba ütéscsillapító, egészségmegőrző gumiborítása.

A szombat délelőtti családi napon a gyerekek és a felnőttek mazsorettbemutatót láthattak, a gyerekek lovagolhattak, ugrálóvárban tombolhattak, barkácsolhattak, de volt csillám tetoválás, lufihajtás, szerencsekerék, zsákbamacska, színházi előadás és táncház.

A családi délelőtt célja, hogy a családok az alapítvány segítségével felújíthassák az udvar elavult burkolatát, pormenetes, biztonságos, esztétikus környezetet biztosítva a gyermekek és a dolgozók számára.

családi napHódmezővásárhelyOldalkosár utcai óvodaőszudvarVásárhelyvásárhelyi hírek