Vezetékszakadást okoztak a letört ágak és kidőlt fák Vásárhelyen, ezért nem volt áram

Ma megírtuk, hogy több, független forrásból értesültünk arról, hogy áramkimaradások voltak/vannak a város több pontján. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. válaszolt a kérdéseinkre, hogy mi okozhatta a problémákat.

Karácsony másnapját követően a hajnali óráktól újra ónos eső volt az ország déli részében, amelynek köszönhetően az elmúlt évek egyik legkomolyabb jegesedése alakult ki a Dél-Alföldön, különös tekintettel a szegedi és hódmezővásárhelyi régióra.

A fák sok esetben nem bírták az így kialakult jelentős plusz súlyt, a letört ágak, vagy a kidőlt fák több helyen okoztak vezetékszakadást. Két másik régióból is átirányítottuk szerelőinket, hogy mielőbb mindenhol helyreállhasson a szolgáltatás. Az elhárítást nehezítik a nehéz terepviszonyok, több esetben az oszlopkapcsolók a jegesedés miatt nem működtethetők.

-írja az MVM Démász a Hódpress kérdésére.

Az áramkimaradások az Erzsébeti úton és annak vonzáskörzetében is jelentkeztek, de a Kovács István utcából, a Szigligeti utcából, az Áfonya utcából is jeleztek hasonló problémákat, kimaradásokat vagy ingadozásokat. Ettől függetlenül telefonon is kaptunk értesítést, hogy Tarjánban is vannak kimaradások, ingadozások. 

áramDémászesőHódmezővásárhelykimaradásMVMónostél