Vevőre vár Vásárhely szülöttének, Antal Imrének a hagyatéka

A gyűjteményt először kétmillió ötszázezer forintért árulták, de annyiért nem vitték el, és a jelek szerint 1,8 millióért sem kapkodnak érte. A hirdetésre már hosszú hónapok óta nem csapott le senki.

Az Antikvarium.hu hirdette meg az interneten a legendás tévés, humorista és zongoraművész utolsó emlékeit: a könyveit és a különböző iratait – írja a Bors

A gyűjtemény 294 darab könyvből, 171 darab iratból és 196 db kottából áll, az értéke pedig 1,8 millió forint. ,,A neves televíziós személyiség és humorista, Antal Imre könyvtárának és iratainak tételei, valamint néhány eredeti fotó, és egyéb személyes tárgyak. A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók.

Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét. Ez a kollekció így egyben tartva színház- és médiatörténeti ritkaság!” – írja az Antikvárium.hu a gyűjteményről. 

Azt nem tudni pontosan, hogy a gyűjtemény mikor és hogyan került az antikvárium tulajdonába, de a Bors információi szerint annak a tulajdonában lehettek, aki annak idején eltartási szerződést kötött Antal Imrével, emiatt pedig nála kötöttek ki a nagyobb értékkel bíró dolgok. 

A lap szerint a gyűjtemény árát is lejjebb kellett faragni: eredetileg kétmillió ötszázezer forintért árulták, de annyiért senki nem akarta megvenni. A hirdetést így is több hónapja tették ki, és még most sem kapott rá senki. 

Antal Imrehagyaték