Verssel köszöntötték a tanévet az elsősök

A Szent István Királyi Templomban rendezte tegnap délután a tanévnyitó ünnepségét, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola. Fotó: Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola.

A tanévnyitó szentmiséjén Németh László esperes az engedelmességről, türelmességről, és szelídségről szólt.

Juhászné Wolf Edit igazgató pedig tájékoztatást adott a nyári eseményekről: a kalásztáborról, az iskolanyitogató táborról, illetve a versenyeredményekről. Hangsúlyozta: büszkeséggel tölti el a közösséget a sok értékes eredmény.  A legnagyobb elismerésben az iskolaközösség részesült, mivel a „Tudásbajnokság” – Arany minősítésű Tehetséggondozó Központ kitüntető oklevelét adományozta az iskolának. Az ünnepségen kiemelt figyelmet kaptak az első osztályosok, akik verssel köszöntötték a tanévet, majd a hagyományoknak megfelelően a testvér 5. osztálytól megkapták az iskola ajándékát. Az igazgatónő ismertette az új tanév feladatai, célkitűzései, melyeket  az éves munkaterv tartalmazza, aminek irányadó  gondolata: Boldog Apor Vilmos püspök szavaival: „Mindenkihez van szavunk, mindenki iránt van szívünk,…mindenkit meg akarunk óvnia a rossztól, megerősíteni a jóban…”

– Ez a mondat tanárnak, diáknak egyaránt iránytűt jelent! Hitben, erkölcsben, jólneveltségben, műveltségben szeretnénk még jobbak, többek lenni a tanév során. Az erkölcsi nevelés zsinórmértéke Isten igéje, amely nem nélkülözheti a hétköznapokban a felnőttek példamutató tanúságtételét, a Biblia szerinti közösségformálást és az ünnepnapok megszentelését – mondta Juhászné Wolf Edit, aki azt kívánta, hogy „Holnaptól sok nagyszerű napban legyen osztályrészünk, érdeklődő, céltudatos, kitartó, bátor tanítványok és gyermekek körében. Majd – megnyitva a tanévet –, kérte Isten áldását, és kívánt testi-lelki erőt mindenkinek!

évnyitóJuhászné Wolf EditkatolkiusNémeth Lászlótemplom