Versenyben lehettünk volna a bajnoki címért

Van bennünk egy kíváncsisággal vegyes rossz érzés, hogy ez a megfiatalított, nagyon szimpatikus és nagyon jól dolgozó csapat mire lehetett volna képes – fogalmazott a hlkc.hu-nak Áncsán István, a klub ügyvezetője.

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club felnőtt és utánpótlás csapatai nem tudták befejezni az idényt, a szövetség ugyanis lefújta a 2019/2020-as szezont. Az egyesület vezetője értékelte a jelenlegi helyzetet.

Tökéletesen megértjük a helyzetet, és el is fogadjuk a Magyar Kézilabda Szövetség döntését, nem vitatjuk azt. Ugyanakkor egy picit fájó, főként a felnőtt csapatunknál, hiszen két nagyon fontos rangadóval akár a bajnoki cím is megszerezhető lett volna. Különösen fájó az Algyő elleni mérkőzés elmaradása, hiszen az azt megelőző napon függesztették fel a bajnoki küzdelmeket. Így aztán van bennünk egy kíváncsisággal vegyes rossz érzés, hogy ez a megfiatalított, nagyon szimpatikus és nagyon jól dolgozó csapat mire lehetett volna képes. Én szentül meg vagyok róla győződve, hogy versenyben lehettünk volna a bajnoki címért. Az utánpótlás csapatok esetében azért a döntés sportszakmailag talán kevésbé hangsúlyos. A MKSZ hosszú távú sport szakmai stratégiája sokkal inkább a nevelésről, mintsem a versenyeztetésről szól. Bízom benne, hogy jelentős veszteség nélkül tudjuk majd augusztusban elkezdeni a munkát” – mondta Áncsán István.

Minden csapat, a legkisebbektől, egészen az NB II-es csapatig a közösségek az online térben együtt maradtak. Edzőkollégák szerencsére egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a munka nem ért véget. Gyakorlatilag egyéni edzésterv alapján készül továbbra is az összes korosztályos és felnőtt csapatunk is. Az felelőtlenség lenne, ha a kialakult helyzet miatt elengednénk a gyerekek, játékosok kezét. Hozzáteszem, hogy óriási az igény és az aktivitás a gyerekek részéről, valamint a felnőtt csapat tagjainak részéről is az online edzéseken való részvételre. Szinte a normál edzéslátogatottsággal megegyező létszámban vannak jelen az online térben a sportolóink, és végzik az edzésmunkát. Én abban reménykedem, hogy ezt az aktivitást, motivációt sikerül megőriznünk május végéig, június elejéig. A nyár aztán mindenkinek a pihenésről szól majd, és bízunk benne, hogy július, augusztus hónapra a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy újra az eredeti kerékvágásba tudjuk folytatni a munkát”- tette hozzá az ügyvezető. 

HLKC