Véradás Szent Flórián napjától négy napon keresztül

A Magyar Vöröskereszttől kölcsönzött szlogen szerint: „A vér csak véradással pótolható!”

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve idén május 4-én a tűzoltók napján kezdődött meg az akció, amelynek keretében valamennyi vármegyében és a főváros több pontján is véradást szervezett a katasztrófavédelem.

Mint ismert, évek óta minden októberben, a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján nagyszabású, országos véradást tart a katasztrófavédelem, idén viszont Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján is véradó akciónapokat kezdeményezett a szervezet.

Nemcsak a beavatkozó állomány, hanem a hivatali munkarendben dolgozók is aktívan bekapcsolódtak az önkéntes véradásba, amelynek zárónapja május 8-án lesz. Az eddigi összesítések szerint több mint hatszázan adtak vért, ez megközelítőleg 250 litert jelent.

Az ország csaknem negyven helyszínén alakítottak ki ideiglenes véradóállomásokat, a laktanyákban, az igazgatóságokon, illetve a katasztrófavédelem fővárosi székházában is.

Az esemény jelmondatául egy, a Magyar Vöröskereszttől kölcsönzött szlogent választottak a tűzoltók, miszerint „a vér csak véradással pótolható!”

KatasztrófavédelemMagyar VöröskeresztTűzoltók napjavéradás