Véleményező ülés: alapító okiratról, ideiglenes vezetőről és pályázati kiírásról döntöttek az Egyesített Bölcsődével kapcsolatban

Ezekre azért volt szükség, mert fenntartó váltás következett be a bölcsődék tekintetében. Eddig a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás keretében működő Kapcsolat Központhoz tartoztak, ezentúl közvetlen, önkormányzati alapítású szervezet, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsőde tartaná fenn, ugyanis az indokolás szerint a fenntartás és a fejlesztések így a tervek szerint hatékonyabbak lehetnek.

A kiválással jelenleg a Hóvirág és az Oldalkosár utcai bölcsődék érintettek, később pedig az Egyesített Bölcsőde része lenne a jelenleg felújításra váró Teleki utcai Bölcsőde is. A Kormányhivatalnak a város felé történt tájékoztatása alapján új szakhatósági engedélyek beszerzése nem szükséges, erről Dr. Nagy Péter, a Jogi Iroda megbízott irodavezetője tájékoztatta a véleményező ülést. A bölcsődék tekintetében csak a fenntartó fog változni, a cím, telephely, személyi és tárgyi állomány ugyanaz marad.

Jelenleg tehát még csak a két, jelenleg is működő telephellyel számolnak a Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsőde létrehozásakor.

Nagyné dr. Tari Ibolya, a Jogi Iroda, Személyzeti Jogi Csoport csoportvezetője elmondta, az új bölcsőde vezetésére a törvény szerint pályázatot kell kiírni, amelyet már elkészítettek. Azonban szükség van egy ideiglenes vezető kinevezésére, tekintettel arra, hogy a törzskönyvi nyilvántartásba vételhez és azt követően a működési engedély megadásához szükséges kérelem benyújtásakor már meg kell nevezni az intézmény vezetőjét. Mivel technikailag és jogilag ilyen rövid idő alatt nem lehet szabályos pályázatot lefolytatni, ezért tettek javaslatot az ideiglenes vezető személyére.

A véleményező ülés tehát azt is elfogadta, hogy 2021 október hónapra ideiglenes vezetőt bíz meg a feladatok ellátásával, aki Kenézné Kopornyik Judit lesz. A pályázat nyertese tehát a tervek szerint 2021. november 1-től venné át a Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsőde vezetését.

Egyesített BölcsődeKenézné Kopornyik Juditvéleményező ülés