Vegyük sorra, tisztelt Kovács Pál!

Tudjuk milyen a politikai kommunikáció, ismerjük az eszközeit, világosak számunkra a szándékai is. Éppen ezért nem szeretjük, ha a politikusok belekevernek bennünket a csatáikba. „A „szabadság városában” antidemokratikusan készítették elő a polgármesterjelölti vitát” – állítja a propagandalappá silányult Délmagyar a Kovács Pál: Lejt a pálya, polgármester úr! című írásában. Nyilvánosan hozott hírbe bennünket, kénytelen vagyok nyilvánosan reagálni. Vegyük sorra a cikk tévedéseit, ferdítéseit.

  • Az hogy Ön a Hódpress-ből tudta meg a vita kereteit, csak azt jelenti, hogy gyakrabban olvassa hírportálunkat, mint a leveleit. Önnek 16.21-kor küldtem el a levelet, a Hódpressen 17.29-kor jelent meg, a Facebookon 17.31-kor osztottuk meg.
  • A levélben felsorolt témákat én határoztam meg. Határozottan állítom, bármelyik városban valódi kérdéseknek számítanak. Ha másról is akar beszélni, a saját téma blokkban megteheti.
  • Önnel beszéltem a vitáról a legtöbbet (A Fekete Sasban megtartott sajtótájékoztatón Ön is közölte pl., hogy a „szerkesztő úrral egyeztettünk”, hogy azonos számban hozhatnak közönséget, hogy hétfőn tisztázódnak a részletek. És igen, hétfőn tisztázódtak a részletek, hogy a lámpák, kamerák miatt 66 széket lehet elosztani. Kérem, hallgassa vissza a saját, élőben közvetített sajtótájékoztatóját, ez a rész kb. 34 perc 10 másodpercnél kezdődik.)
  • Reagálás a másik két jelölt távolmaradására. Ez a blokk nem 3 perc, mint ahogy Ön a Délmagyar-nak mondta, hanem csak 1 perc. Ennyit ez a politikai viselkedés/taktika – megintcsak szerintem – megér. Ön is foglalkozott ezzel a már szóba hozott sajtótájékoztatóján.
  • A 72 óra – ha újra elolvassa a levelet – az egészen másról szólt. Arról, ha Önök, politikusok vitatkozni akarnak egymással a kamerák előtt, akkor legalább 72 órával előbb közöljék ezt velünk, mert egy ilyen közvetítés megszervezése, technikai előkészítése nem kis munka, pláne azokkal a létszám és technikai keretekkel, amivel mi rendelkezünk.

Összegezve: a Délmagyar.hu cikkében foglalt állításokkal szemben 1. Önnek ment ki leghamarabb a vita kereteit vázoló levél, 2. a témákat én határoztam meg, 3. a távolmaradókra nem 3 percet szántam, hanem csak 1-et, 4. Önnel egyeztettem a legtöbbet, 5. 72 órát nem ígértem, hanem kértem.

Hódmezővásárhely