Végrehajtás indult a Promenádot és a Rádió 7-et üzemeltető cég ellen

A Szegedi Törvényszéknél nyilvántartott, a Promenád hírportált és a Rádió 7-et is üzemeltető Dél-alföldi Média Centrum Kft. ellen idén augusztus 15-én rendelt el végrehajtási eljárást a Szegedi Törvényszék. Címlapképünk a Dél-alföldi Média Centrum által üzemeltetett Rádió 7 és a Promenádnak, hely adó, az Mindenki Magyarországa Mozgalom által szervezett Szabadság téri tüntetésen készült 2023 nyarán.

Nehéz idők járnak Dél-alföldi Média Centrumnál a vesztes önkormányzati választás után, jól bizonyítja ezt, hogy a Szegedi Törvényszék augusztus 15-én hozott végzésében végrehajtást rendelt el ellene. Hogy miért, azt pontosan nem lehet tudni.

A végrehajtás bejegyzése, az Igazságügyi Minisztérium elektronikus céginformációs rendszerben

Azt, hogy a Szegedi Törvényszék 0600-5.Vh.51/2024-as ügyszámú végzését kinek a kérésére adta ki, nem lehet tudni.

Az azonban biztos, hogy végrehajtást adós ellen indítanak a leggyakrabban, a végrehajtást állami szervek, jellemzően az adóhatóság indítja leggyakrabban adó vagy annak számító kinnlévőségek miatt. De indíthatja olyan természetes személy is, akinek pénzbeli követelése van az adóssal szemben, s azt más törvényes módon nem tudja érvényesíteni.

Ahogy ezt a bírósági végrehajtást taglaló bírósági honlapon is olvasható: A végrehajtási eljárás a végrehajtást kérő kérelmére indul. A végrehajtás elrendelésére jogosult bíróság a végrehajtható okiratot (végrehajtási lap, végrehajtási záradék, letiltó végzés, átutalási végzés) akkor állítja ki, ha a végrehajtás általános feltételei fennállnak, így a végrehajtandó határozat kötelezést (marasztalást) tartalmaz, jogerős, illetve végleges vagy előzetesen végrehajtható a határozat és a teljesítési határidő letelt.

A végrehajtást kérőnek a közjegyző által hozott határozatok (pl. fizetési meghagyás) végrehajtását, illetve a közjegyzői okiratok végrehajtási záradékkal való ellátását a közjegyzőnél kell kezdeményeznie. Illetve a bírósági végrehajtás során felmerülő költséget – fő szabály szerint – a végrehajtást kérő előlegezi és az adós viseli.

A pénzkövetelés végrehajtása során az adós vagyoni jogai kerülnek korlátozásra a követelés behajtása végett.  A végrehajtó az adós pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt számlájára, munkabérére, ingóságára (gépjárművére), ingatlanára folytathat végrehajtást. A végrehajtó a jogszabályi feltételek fennállása esetén a lefoglalt ingóság és az ingatlan értékesítése végett árverést tűz ki.

Hódmezővásárhelypromenad24Rádió7vásárhely.vásárhelyi hírek