Véget ért az EB a magyar csapatnak

A szerdai mérkőzések úgy alakultak, hogy Magyarország lecsúszott a négy legjobb csoportharmadik csapat listájáról. Több pozitívum is van, de ez most nem volt elég a továbbjutáshoz.

A magyar válogatott pontokban felülmúlta a három évvel ezelőtti szereplést, akkor győztes mérkőzés nélkül búcsúztunk a csoportkör végén, most három pontot szereztünk. A három meccsen két gólt szereztünk, mindketten itthon játszanak: Varga Barnabás a Ferencvárost, Csoboth Kevin az Újpestet erősíti.

A magyar válogatott a nyári pihenő után ősszel a Nemzetek Ligájában szerepel a német, a holland és a bosnyák válogatott társaságában. Jövőre pedig megkezdődnek a világbajnoki selejtezők – világeseményen 1986 óta nem vettünk részt.

4,1 milliárdot kap az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség 9,25 millió eurót kapott az EB-re való kijutásért, a skótok legyőzése még egymillió eurót ért. Vagyis 10,25 millió eurót, ami a jelenlegi árfolyamon 4,1 milliárd forintot ér, ennyit utal majd át az UEFA – számolta ki a Telex.

Ennek a bónusznak a harmadát megtarthatják a játékosok és a szakmai stáb, de ők nem ugyanúgy részesülnek belőle, hanem differenciáltan, az eredményes mérkőzéseken a játékperceket díjazzák.

Európa-bajnokságfocilabdarúgásLabdarúgó EbMLSZ