Vásárhelyt segíti a kormányzat – a kormány szerint

„Hódmezővásárhely, Eger, Jászberény és sok más település vezetése számíthat Magyarország Kormányának a segítő együttműködésére, vagy azok a települések, ahol a kormánypárti jelöltek nem érdemelték ki a választópolgárok támogatását, büntetésben vannak?” – tette föl írásban a kérdést Orbán Viktornak Csányi Tamás jobbikos honatya. 

Pénteken érkezett meg a válasz, amit Rogán Antal megbízásából Dömötör Csaba írt. A levél azzal kezdődik, hogy a kormány minden várost és települést támogat. A kérdésben szereplő városok említése nélkül azt írta az államtitkár, a kormány 2015-ben megindította a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programot, amely a 23 megyei jogú városban 270 projektet tartalmaz, a fejlesztések összértéke pedig 4000 milliárd forint. A program eddig összesen több mint 1800 milliárd forint értékű gazdasági, ipari, közlekedési, egészségügyi, oktatási, kulturális és sportberuházással gazdagította a településeket, és a rendelkezésre álló támogatási forrásokból valamennyi megyei jogú városban zajlanak a fejlesztések. 

Másik bekezdésben a Magyar Falu Program sikereiről értekezik a politikus.

Arról nem szól válaszlevél, hogy akkor július elején miért vonta vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Modern Városok program keretében a városnak ígért könyvtár és tudásközpont támogatását.

Dömötör Csaba azzal zárja levelét, hogy a kormány együttműködik minden polgármesterrel és képviselő-testülettel, aki és amely tenni akar városáért vagy településéért.

kormányModern Városok ProgramOrbán ViktorRogán Antal