Vásárhelyt is érintették a jótékonysági futók

Bonyhádról indulva a romániai Gyergyószárhegyig 740 kilométert futnak és kerékpároznak az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány tagjai. A sportolók pénteken indultak útnak és ma már Magyarfülpösnél tartanak. A jótékonysági erőpróbán 10 gyermekotthonba is ellátogatnak, ahol a fiataloknak több tucat sportcipőt adnak át. A táv egyik pihenőpontja Hódmezővásárhely volt.

Péntek reggel Bonyhádról indultak, de Hódmezővásárhelyen is megálltak a 740 kilométeres táv megtétele közben az Egy Vérből Vagyunk ultrafutói és kerékpárosai.

,,Mindenben váltóban futjuk végig ezeket a távokat és mindig ilyen 5-600, az idén 740 km lesz az össztáv. Idén először kerékpárral is megyünk, ezt is természetesen váltóban”

– mondta el a Vásárhelyi Televíziónak Szimandl Anita ultrafutó.

Az alapítvány kilenc éve igyekszik felhívni a figyelmet a véradás és az aktív életmód fontosságára. Ennek keretében határon túli településekre és gyermekotthonokban látogatnak el, ahová sportcipőket visznek a rászoruló gyermekeknek és sporttáborokat is szerveznek.

,,Most már kilencedik alkalommal tartjuk ezt a jótékonysági futást. Elsősorban határon túli településekre futunk el zömében olyan gyerekotthonokba, ahol szükség van a segítségre. Idén tíz gyermekotthont fogunk érinteni, viszünk sportcipőket, amiket egy szilveszteri adománygyűjtő közösségi futáson sikerült összegyűjteni”

– fogalmazott a VTV-nek Forintos József, az alapítvány munkatársa.

A távot váltóban teljesítik a sportolók, de a célállomásokon néhány kilométerre helyi futók is csatlakoznak hozzájuk. Sperka Tamás a kezdetektől részt vesz az alapítvány több száz kilométeres, embertpróbáló jótékonysági akcióiban.

,,Mi oda futunk, ahol a probléma van. Tehát nem elfutunk a probléma elől, hanem oda futunk és ezzel próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy nincs lehetetlen. Egy kis példát mutatni a gyerekeknek, hogy bármi lehetséges, amit elképzelnek, illetve belevonni őket ezek alatt a futások alatt egy kicsit a mozgásba. Megismertetni velük a sport szépségét, ami adott esetben akár nekik is egy kitörési lehetőség lehet, illetve egy nagyon jó kapocs, maga a mozgás”

– árulta el Sperka Tamás ultrafutó.

A sportolók és a hozzájuk csatlakozó támogatóik az elmúlt napokban, többek között a nagyszalontai és a kolozsvári gyermekek arcára csaltak mosolyt a látogatásokkal és természetesen a sportcipőkkel, amelyekből a 740 kilométeres túra alatt több száz pár talált gazdára.

BonyhádfutásHódmezővásárhelyjótékonyságlátogatásotthonsport