Vásárhelyieknek is segíthetnek a Tesco vásárlói

Augusztus 6-ig zajlik a vásárhelyi és a makói Tescoban az Ön választ, mi segítünk! program, mely keretében a vásárlók a pénztárban kapott zsetonokkal szavazhatnak, a három közül mely civil egyesületet támogatnák a legjobban

– A diabéteszeseket választottam, mert én is cukorbeteg vagyok. Jónak tartom ezt az akciót, ezért, mert így civil szervezeteket támogathatunk a szavazatunkkal – mondta Kis Erzsébet, aki a gondosan elolvasta, mely egyesületekre lehet a mostani a vásárhelyi Tescoban zajló, úgynevezett zsetonos szavazáson voksolni. Majd csak ezután választotta ki a neki szimpatikusat.

A pénztárból kilépve máris lehet választani, melyik egyesület kapja a zsetont

– Azért tartjuk fontosnak az „Ön választ, mi segítünk!” programot, mert ezek a civil szervezetek azok, melyek közvetlenül hatást gyakorolnak a helyi köz-és civil életre, elősegítve a közösség fejlődését. Mi is fontosnak tartjuk, mint helyi szereplő, hogy ennek aktív részesei legyünk – árulta el Berke Adrián, a vásárhelyi Tesco áruházvezetője.

A korongos szavazás július 10-én kezdődött, s voksolni augusztus 6-ig lehet. A legtöbb szavazatot kapó szervezet 400 ezer, a második legtöbb voksot begyűjtő 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forint támogatást kap az áruháztól. Ugyanezekre a civil szervezetekre lehet szavazni – ugyanígy,  zsetonokkal – a makói Tescoban is. A korongokat a szavazás lezárását követően számolják meg, s hirdetik ki a végeredményt.

A vásárlók ez alkalommal, a Járókelő Közhasznú Egyesületet, a Diabéteszesek Dél-alföldi Társulását és/vagy a Tiszta Vásárhelyért Egyesület Méltóságot Minden nőnek programját támogathatják a zsetonok bedobásával.

– Elolvastam mind a három szervezet ismertetőjét, s ez alapján döntöttem el, melyik urnájába dobtam a korongomat. Persze, hogy azoknak adtam a voksom, akik a rászorulók nőket szeretnék támogatni – árulta el Majsai Mária.

Szépen gyűlnek a korongok

De nem csak ők ketten dobták be a pénztárnál kapott, vagy az automata pénztárnál kitett korongokat a három gyűjtőedény egyikébe, hanem a vásárlók majd’ mindegyike elolvasta a támogatható civil szervezetek neveit és az ismertető alapján döntött. Persze előnynek számított, hogy a három közül csak az egyik vásárhelyi: a Tiszta Vásárhelyért Egyesület.

– A Százszorszép Mozgalom célja, hogy segítsünk azoknak a nőknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy női higiéniás termékeket vegyenek. Az a célunk, hogy havonta minél több nőnek tudjunk ilyet adományozni – mondta Kecskés Fanni. A Tiszta Vásárhelyért Egyesület tagja hozzátette: két hete már osztanak ilyen csomagokat, s ezt – ahogy az ételosztást – hosszútávon szeretnék folytatni. Az adományokban részesülőket a szociális munkások és a védőnők jelzése alapján választják ki. Már hatvan ilyen nőről tudnak.

Arany-Tóth Katalin, az egyesület másik tagja azt mondta, ha megkapják a támogatást, akkor a Százszorszép Programban rendszeressé szeretnék tenni a rászoruló nők higiéniai termékekkel való ellátását. – A már beindult adományozást stabil szintre hozhatnánk, s bővíthetnénk is a rászorultak körét. Jelenleg havi 200 ezer forintból tudjuk segíteni azokat a rászorult nőket, akikről eddig tudunk – mondta.

. tescoarany-tóth katallinKecskés FanniszavazásTescoTiszta Vásárhelyért egyesületVásárhelyzseton