Vásárhelyi várományosai is vannak a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjnak

Tegnap óta lehet szavazni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. 2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából hozta létre a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoz, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

„A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon” – olvasható az alapítvány erre létrehozott oldalán.

Több, jelenleg Hódmezővásárhelyen dolgozó jelölt is van a díjra (legalábbis, ha Hódmezővásárhelyre, mint helységnévre keresünk, akkor őket adja ki a lista):

  • Dr. Berényi Károly háziorvos
  • Dr. Vígh Edit háziorvos
  • Dr. Császár Ildikó – belgyógyász, nefrológus, osztályvezető főorvos
  • Dr. Gruber György – reumatológus, osztályvezető főorvos
  • Dr. Mayer Péter Gyula – neurológus
  • Dr. Pálinkás Attila – kardiológus, belgyógyász, egyetemi tanár

Berényi Károly, mint gyermekorvos, közösségi oldalán nagy megtiszteltetésnek nevezte a jelölését.

Aki szavazni szeretne – amire mindenkit biztatunk – itt megteheti.

Berényi KárolyGoodwill Pharma az Egészségért Közhasznú AlapítványSzent-Györgyi Albert Orvosi DíjVásárhelyvásárhelyi hírek