Vásárhelyi tűzoltók is oltották a lángokat Szegeden

Több mint hatvan tűzoltó dolgozott a bajai úti tűznél kedden délután. Nyolcvan hektáros szabadtéri tűznél kellett beavatkozniuk – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Délután kettő órakor érkezett a bejelentés, hogy füstöt látnak felszállni Szegeden, a Bajai út mellett. A főügyelet azonnal riasztotta a város hivatásos egységeit a helyszínre. A tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal azonnal megkezdték az oltást, de a forróság és az extrém száraz füves, nádas terület nagymértékben nehezítette a küzdelmet. A levegőben szálló izzó növényi részek folyamatosan újabb területeket gyújtottak meg.

Egyre több tűzoltó érkezett a helyszínre, a főügyelet riasztotta Makó, Kiskunhalas, Orosháza, Szentes, Kiskunfélegyháza, Hódmezővásárhely, Kistelek és Ruzsa hivatásos egységeit is, de a területre érkeztek az önkéntes tűzoltók is Mórahalomról, Balástyáról és Szegedről is. Tizennyolc járművel hatvanegy tűzoltó dolgozott a lángok eloltásán, többüknek légzőkészülékben, csak gyalogosan megközelíthető helyeken kellett harcolniuk a lángokkal. Közben figyelemmel kísérték azt is, hogy a nagy füst ne veszélyeztesse a közeli főút forgalmát. Az újabb és újabb helyen fellobbanó tűzfészkeket megfeszített munka után végül este nyolc óra után körülhatárolták az egységek, majd este tíz órára sikerült a lángokat eloltani.

Az éjszaka folyamán több tűzoltó is a helyszínen maradt, figyelték az esetleges újragyulladásokat. Az utómunkálatok szerdára is áthúzódtak – írták.Szeged ÖTESzeged ÖTESzeged ÖTE

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSzegedtűz