Vásárhelyi tűzoltók is részt vettek egy árokba hajtott mindszenti autó mentésében

Lehasadt ágak és bádogdarabok is veszélyeztették a közlekedést, Szeged környékén kigyulladt egy kocsi motortere – a mostani hétvégén is volt dolguk a katasztrófavédelem munkatársainak. Lapunkhoz eljuttatott összefoglalójukban a hétvége tűzesetei és műszaki mentései.

Szombat

  • Egy személyautó motortere égett szombaton délelőtt az M5-ös autópályán, Szeged térségében. A kisteleki hivatásos tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, egy vízsugárral fojtották el a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg. 
  • Kerékpárútra hasadt egy nagy méretű faág szombaton Szegeden, a Gábor Áron utcában. A város hivatásos egysége motoros láncfűrész segítségével távolította el az ágat, az eset során senki sem sérült meg. 
  • A délutáni órákban Deszken is lehasadt egy ág, a gyalogosok forgalmát veszélyeztetve. A szegedi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, ennek köszönhetően gyorsan helyreállt a forgalom az érintett útszakaszon. 
  • Meglazult bádoglemez darabok veszélyeztették a szegedi gyalogosok forgalmát szombaton. Az Olajbányász térre riasztották a szegedi tűzoltókat. Az egység eltávolította a nagy méretű lemezdarabokat, ennek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Vasárnap

  • Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délután Mindszentnél, a 4521-es úton. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember megsérült. 
  • Lesodródott, majd tetejére borult egy személyautó Domaszék térségében. A jármű sofőrje a roncsok közé szorult, súlyos sérüléseket szenvedett. A szegedi tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.