Vásárhelyi tervező ékszereit viseli a Magyarországot világversenyen is képviselő modell

Palócz Léna modellt többször fotózták már a vásárhelyi tervező Halpern Anna sujtás ékszereiben. Az ékszerei eljutottak így Egyiptomba, Ciprusra, Tenerifére, az idei Dal tehetségkutatóban is feltűntek, de Hevesi Kriszta az ismert szexuálpszichológus is szívesen hordja őket. A vásárhelyi tehetségnek nagy álma egy saját divatbemutató itthon vagy külföldön, és ez az álom nem áll messze a valóságtól.

Hét évvel ezelőtt, a kisfia megszületése után gondolkodott el Anna azon, hogy belevág az ékszerkészítésbe. Persze ez nem ment egyik percről a másikra, először az alapokat kellett megtanulnia. Az interneten böngészve talált rá egy sujtás ékszer fotójára és azt mondta: „Váó, én is ezt szeretném csinálni”. Megtalálta mesterét, Papp Csillát, akinél elsajátította a fortélyokat, és a technikát, később pedig autodidakta módob kifejlesztette a saját stílusát.

Az élénk színek ihletik meg leginkább

Elkészültek az első fülbevalók, nyakláncok, amik a barátok, családtagok körében hatalmas sikert arattak. Bejárta a saját útját, rájött hogyan kanyarodik a zsinór, és rengeteg időt töltött gyakorlással. Az összes kiegészítő egyedi igények alapján valósul meg, vannak akik részletes tervet adnak a vásárhelyi tehetségnek, de van, aki csak a színt határozza meg. Előfordul, hogy süthető gyurmát, eltört tányér darabot, gyöngyöket, vagy bojtokat is kérnek Anna ékszereibe, ő pedig szívesen teljesíti a kéréseket, de közben kialakult a saját stílusa is.

Imádom az élénk színeket. Előfordult már, hogy fekete fülbevalót kértek tőlem, elkészítettem, de nem az a kedvencem. Engem az élénk színek jellemeznek a munkámban, van tervben szürkés-barnás szett elkészítése is, de nekem jobban tetszik a pink, az élénkzöld, vagy a narancssárga és a türkizkék

-mesél az ékszerei stílusáról Anna.

A tervező, Halpern Anna

A nyaklánc, karkötő vagy fülbevaló nagyságától is függ, hogy Anna mennyi idő alatt lesz kész a megrendelt termékkel, de nagyjából nyolc órát szán egy igényes ékszer elékszítésére. A sujtás ékszer elkészítésének két módja van: van, aki ragasztja, és van, aki varrja. A vásárhelyi tervező varrott technikával dolgozik, ami sokkal igényesebb és részletgazdagabb és ezzel együtt időigényesebb folyamat is.

Nagy álmom egy magyarországi vagy egy külföldi divatbemutató. A covid alatt rájöttem, hogy bármilyen szép ékszereket is készítesz, ha nincsenek kapcsolataid, az semmit nem ér. Éppen ezért a bezártság alatt leginkább kapcsolatokat építettem, mert én szeretek a háttérben lenni a divat világában, de néha elő kell lépni, hogy észrevegyenek

-mondja Anna, akinek önkifejezési formája is ez a kreatív foglalkozás.

Több fotózást is szoktak tartani

Sikerei és megrendelései ellenére is folyamatosan fejleszti magát, elvégzett egy varró tanfolyamot, idejének egy részét pedig azzal tölti ki, hogy sérült gyermekekkel dolgozik. Elmondása szerint Hódmezővásárhelyen és a térségben is sokan foglalkoznak ezzel a technikával, de az ő stílusa egyedi, így már ránézésre lehet tudni, hogy AnneDesign termék.

AnneDesignékszerFashion weekHalpern AnnaHódmezővásárhelymodellsujtástehetség