Vásárhelyi szálak: a rendőrség is vizsgálja a makói ebrendészeti telep működését

A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e szabálytalanság vagy állatkínzás a makói ebrendészeti telepen. Már magánnyomozó is vizsgálódott az ügyben. A makói telepet is üzemeltető vásárhelyi ebrendész szerint lejárató kampány folyik ellene azóta, hogy május végén egy vásárhelyi tanyáról 54, rossz körülmények közt tartott kutyát vittek el a vármegyei kormányhivatal utasítására a vásárhelyi, makói és algyői telepekre. A címlapon pillanatkép a közösségi médiában megjelent videóból.

Rendkívüli ülést tartott a Makói Kistérségi Többcélú Társulás ma délelőtt, ahol azt követően elfogadta el az ebrendészeti telep működéséről szóló tájékoztatót, hogy a közösségi oldalakon napvilágot látott egy videó, amelyen az látható, hogy a gyepmester, feltehetőleg egy pórázon, végigvonszol a telep udvarán egy rúgkapáló macskát.

A bejegyzés szerzője a felvételt úgy tette közzé, hogy a telep működésével kapcsolatos további vélt szabálytalanságokat is megfogalmazott – írta meg ma a Délmagyarország.

Az ülést követően a makói városházán Bárdos-Kolozsvári Rozália nagylaki és Farkas János magyarcsanádi polgármesterek tartottak sajtótájékoztatót a makói városházán, ahol elmondták: felkérik a vármegyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztályát, illetve az állatvédelemért felelős hatóságot, hogy soron kívül folytassanak le hatósági vizsgálatot a makói ebrendészeti telep működésével kapcsolatban. Azt is közölték, tudomásul veszik, hogy az ügyben a Makói Rendőrkapitányság is vizsgálatot folytat, a társulás pedig belső vizsgálatot is lefolytat.

Február 26-a óta a Makói Kistérségi Többcélú Társulás 8 tagönkormányzata közösen látja el a térségben az ebrendészeti feladatokat, a kóbor állatok befogásával és a telep üzemeltetésével Fejes Imre egyéni vállalkozót bízták meg április 15-től.

A megyei lap azt is megírta, hogy a telep működésével kapcsolatban a társult önkormányzatokhoz nem érkezett semmilyen kifogás és a rendszeres hatósági ellenőrzések is mindent a jogszabályoknak megfelelőnek találtak.

Egyik olvasónk magánnyomozó irodát bízott meg, hogy vizsgálja meg a makói ebrendészeti telep és Fejes Imre működését. A magánynyomozó fedett és nyílt nyomozást is végzett, vélhetően ennek – szabálytalanságokat is tartalmazó – eredménye vezetett a rendőrségi feljelentéshez.

Fejes Imre egyébként a feljelentésről szóló állításról a Délmagyarországtól értesült. Szerinte az ügy azon vásárhelyi állattartó személyes bosszúja, akitől a közelmúltban 54 szörnyű körülmények között tartott kutyát foglaltak le. A kutyákat egyébként egy vásárhelyi környéki tanyáról vitték el a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal utasítására. Szintén a megyei lap írta meg még május végén, hogy hiányoztak az állatok szükséges oltásai, ezért két hetes járványügyi megfigyelés alá kerültek. Az ügyben – akkor – állatvédelmi hatósági jogkörben eljárás indult.

bosszúebrendészmacskamakó. kutyarendőrkapitányságtanya