Vásárhelyi siker az Európai Egyetemi Játékokon

17 magyarországi egyetem több, mint 300 sportolója utazott Lengyelországba megmérettetni tudását különböző sportágakban. László Alexa, a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület tagja bronzéremmel tért haza a július utolsó napjaiban szervezett három napos versenyről – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a csapat.

Alexa életében az elmúlt hónapok nagyon aktívan teltek. Tavasszal ösztöndíjjal tanult Szöülban, majd a Formagyakorlat Világbajnokságon képviselte hazánkat. „A Szöülban töltött idő alatt nagyon sokat készültem. Mind fejben, mind gyakorlatban velem voltak az elmúlt hónapok eseményei. Nagyon sokat köszönhetek a koreai félévnek, hiszen az ottani jegyzeteimből még a pástra lépés előtt is építkeztem.”- mondta el.

A formagyakorlat versenyszámban indulók között 0,4 pont előnnyel jutott az elődöntőbe. Ezt nagyon jónak érezte Alexa is, így magabiztosan folytatta a versenyt, ahol az ukrán lánytól 0,2 ponttal maradt le, s így a rangos harmadik helyezést érte el.

Az alapos felkészülést, a versenyszellemet illetően az Európai Egyetemi Játékok nem különbözik más megmérettetésektől, azonban több ponton is eltér. Itt több ember képviselt egy országot a sportágában, korosztályában, nem ő volt az egyedüli magyar. A verseny online térben közvetítése nézők nélkül már majdnem megszokott, viszont „mi magyarok sok időt töltöttünk együtt az indulás pillanatától kezdve. A különböző sportágakat képviselő versenyzők egy emberként szurkoltak a másikért, és ez nagyon felemelő érzés volt. Mindenki tudott a másik sikerének örülni”. Azt is hozzátette Alexa, hogy a családias légkörben a más nemzetiségű ellenfelekkel barátokká váltak. Az oldottabb hangulat miatt pedig nem volt akkora a nyomás, mint egy EB-n.

2023-ban Horvátországban rendezik meg az Európai Egyetemi Játékokat, az azt követő évben pedig hazánkban szurkolhatunk a résztvevőknek.

László AlexaMáté Taekwondoverseny